Az Apple következetesen titkolja az Apple Watch eladási számait. A tegnapi negyedéves jelentés kapcsán reménykedtem, hogy ez másként lesz, de nem. Csak annyit árult el a konferenciahíváson Cook, hogy 

az Apple elvárásai felett teljesítenek az eladások, és a szám emelkedik.

Viszont megtudtuk, hogy 13.000 alkalmazás érhető el az órán, ebből 1300 natív watchOS 2 app. 

ccok.jpg

Egyébként a héten egy érdekes párbeszéd alakult ki Gerard Baker, a Wall Street Journal újsáígója, és Tim Cook között. Előbbi azt állította, hogy az Apple Watch nem nélkülözhetetlen, ellentétben a cég többi termékével. Erre Cook azt mondta, hogy próbálja ki, az emberek szeretik, ha szólnak nekik, álljanak fel a munkából, és szeretik az értesítéseket.

Erről egyrészt az jutott eszembe, hogy szerintem az iPhone-tól kezdve az összes Apple-cuccra azt mondták eleinte, hogy nem nélkülözhetetlenek. A másik, hogy ha az emberek tényleg szeretik, amikor folyamatosan basztatják őket, akkor az emberek unatkoznak, és több munkát kellene nekik adni.

A tegnapi konferencihíváson elhangzott még néhány érdekes állítás, íme.

  • Az árrés növekedése javarészt a költségek várnál nagyobb mértékű csökkenésének köszönhető.
  • 205 milliárd dollár azonnal felhasználható készpénzállománya van a cégnek. 
  • Több mint 50 cég dolgozik HomeKit termékeken.
  • Az iPhone-eladások 120 százalékkal nőttek Kínában. Jövő év közepére 40 új Apple Store nyílik az országban. Cook szerint Kína a legfontosabb piaca lesz az Apple-nek, nemcsak az eladások, de az alkalmazásfejlesztés tekintetében is. 
  • Macből sosem adtak el ennyit, mint most.
  • Az Egyesült Államokban a 200 dollár feletti tabletek piacán 73 százalékos az iPad részesedése.