Oké, még csak négy New York-i és Los Angeles-i moziban kezdték el játszani, szóval simán lehet azt állítani, hogy a kereslet eléggé koncentrálódott, de a nyitó hétvégén a Danny Boyle-Aaron Sorkin-féle életrajzi film elég szép számokat hozott. Összesen 520.942 dollárt szedtek be a kasszába erre az alkotásra, ami mozinként átlag 130.236 dollárt jelent. 

michael-fassbender-as-steve-jobs.jpg

A Slumdog Millionaire, a rendező korábbi legismertebb filmje az első hétvégén 360.000 dollárt hozott tíz helyszínen, mozinként 36 ezret. Oké, a Grand Budapest Hotel 202 ezer dollárt hozott helyszínenként, de valójában a 100 ezer feletti átlag elég magasnak számít. Főleg hogy sok filmet egyszerre több száz helyen kezdenek vetíteni.

Mindenesetre ezzel a négymozis nyitással újra reflektorfénybe került a film, aminél jobban talán csak a Kim Dzsong Unról szóló vígjátékot utálták jobban a benne ábrázolt emberek. Láthatóan sokakat érdekel egy életrajz drámai bemutatása, annak ellenére, hogy az alkotásban látható karakternek valószínűleg nincs sok köze egyetlen valaha élt személyhez sem a bolygón.