iphone-6s-13.jpg

Az új telefon tök jó, számos hasznos új funkcióval tömték tele a házat és néhány nap használat után nyugodtan ki merjük jelenteni, hogy érezhető az előrelépés a 6-oshoz képest. Nem forradalmian más az új mobil, de ami más, az nagyon praktikus és szerethető. Új szériánál azonban mindig felbukkannak új gondok is és drága olvasónk, Varga Róbert össze is szedte ezeket. Sőt, nemcsak összeszedte, de megkereste a javítási lehetőségeket is.

Spoiler: az iPhone Windows lett, az újraindítás majdnem minden problémát megold.

Jöjjön Róbert cikke:

Péntek óta kapható itthon is a legújabb iPhone, de mint minden újdonságnak, a  6s-nek is vannak hibái – ezeket mutatjuk most be. Aggodalomra semmi ok, számos elkerülő megoldással is szolgálunk, hogy kiküszöböld ezeket a kellemetlenségeket. Fontos megjegyezni, hogy nem minden telefonnál jelentkeznek a felsorolt hibák, és bármikor visszaviheted kicseréltetni a készüléked, ha a mi megoldásaink nem segítenek.

Lássuk, miket tapasztaltak az első felhasználók!

Tűzforró home gomb

A home gomb túlmelegedése okozza talán a legtöbb perzselő meglepetést a 6s-júzereknek. Sokan jelentették ugyanis be, hogy bármilyen előzetes jel nélkül tűzforró lesz a képernyő egyetlen gombja – olyannyira, hogy már kellemetlen hozzáérni. Az okot még az Apple sem tudja, de nyilván hamarosan kapunk valami hírt, magyarázatot ezzel kapcsolatban. A legjobb megoldás az, hogy egyszerűen újraindítjuk telefonunkat (csak vigyázz, hogy ne égesd meg magad közben!).  

Órákig tartó cloud restore

Ez a pont okozza talán a legtöbb fejfájást az új iPhone használata során, ugyanis sok esetben végtelenségnek tűnő időbe telik, mire sikerül az icloud restore funkcióval beállítani a telefonokat. 

A megoldás a problémára annyi, hogy indítsd újra a telefont, telepítsd az iOS 9.0.1.-et, és csak utána nyomd meg a restore funkciót. Ez a megoldás úgy tűnik sokaknak megoldja a lassú töltést. Ha esetleg az új iOS frissítésénél váltana át csigalassúságra a telefonod, akkor manuálisan indítsd újra a készüléket, és utána gyorsabban menni fog a letöltés. 

Érdemes megjegyezni, hogy mivel ez a probléma az első napokban jelentkezett, amikor több millió új telefon lepte el a piacot Amerikában, könnyen lehet, hogy nálunk már elő sem fog jönni az ilyesmi. Ha mégis, akkor most már tudod mi a teendő!

Befagyott  képernyők

Gyakran előfordul az is, hogy miután Touch ID-vel vagy jelszóval feloldod a telefonodat, lefagy a képernyő, és nem reagál se a home gombra, se a lezáró gombra. Ilyenkor két dolgot tehetsz. Az első, hogy vársz kb. 10 másodpercet, miután aktív lesz a képernyő, a másik pedig (ami akkor is hasznos lehet, ha a képernyő valamiért mégsem lesz aktív), hogy manuálisan újraindítod az iPhone 6s-edet. Ez a hiba mellesleg legtöbbször akkor fordul elő,ha túl van terhelve a touchscreen, ergo amikor újlenyomatokkal van tele a képernyőd, szóval tessék tisztítani és nem fogsz lefagyni.

A felsorolt hibák mellett pár apróságot még bejelentettek: maguktól újrainduló telefonok, vörös képernyők, és rossz minőségű hívások. Fontos megjegyezni, hogy ezek a hibák viszonylag ritkán jönnek elő, szóval ne tántorítsanak el az új iPhone 6s-ed beszerzésétől! Sőt, mivel a legtöbb szoftveres eredetű, azt is megteheted, hogy nem frissítesz az iOS 9.0.1.-re, hanem a régebbi verziót használod a javítás megérkezéséig.