Na kérem, ma éjféltől tudjuk a hivatalos árakat: az iPhone 6s sorozat tényleg pont annyiba kerül kártyafüggetlenül, mint amennyiért nemrég az iPhone 6-os szériát adták.

Lássuk, hogy a szolgáltatók mennyit kérnek értük a tarifacsomagok és a hűségidő mellé.

screen_shot_2015-10-05_at_14_09_10.png
 

Láthatjuk, hogy a készülék a Telekomnál és a Telenornál a legdrágább, viszont előbbinél alacsonyabb a havidíj - különösen, ha az iPhone 6s Plust nézzük. Ráadásul az adatcsomag nagysága a Telekomhoz viszi a pontot.

A Vodafone tavaly az iPhone 6-ost eleinte 1 forintért adta havi törlesztés mellett, így 19.990 forintos havidíjért már lehetett egy 16 gigás új telefonunk, RED Basic X-szel. Később azonban már többet kértek a telefonért átvételkor - ugye az Apple is emelt forintos árat -, pont annyit, mint most az iPhone 6s esetében: 19.990 egyszeri díjat. Plusz: már RED Medium EU-t ajánlanak a telefonhoz, ami nagyobb adatmennyiségével jobban összehasonlítható a többiek kínálatával.

A Telenor megszívatott kicsit minket a 22 hónapos futamidejű törlesztővel, de végül csak kiszámoltuk, mennyi az annyi. 

A Telenormál van lehetőség egy egyösszegű kezdőrészletet kifizetni - ezt tartalmazza a fenti táblázat -, vagy havi leosztásban is fizethetsz, 22 hónapon keresztül. Azonban mindenki egy hitelbírálat-szerű folyamaton meg végig, aminek eredményeképp eldöntik, hogy mekkora összeget kell a fentieken felül az átvételkor megfizetni. Ezt később jóváírják majd. Ez az egyhavi díjtól akár több mint 200 ezer forintig terjedhet - utóbbi extrém eset. Szóval a fenti vonzó számok mégsem feltétlenül annyira jönnek ki a végén. 

Plusz szolgáltatások: a Telenornál egy hónapig extra 5 gigabájt belföldi adatforgalommal és extra 50 giga tematikus Deezer és MyTV belföldi adatforgalommal adják a fentieket. A Vodafone 3 gigabájt extra adatot ad, amit év végéig lehet elhasználni.