Az egyébként szuperbiztonságos alkalmazásboltról kiderült, hogy a védelmi rendszere korántsem kikerülhetetlen: legalább negyven, de akár 300 alkalmazás is fertőzött lehet azzal a malware-rel, ami a telefonra érkezve mindenféle weblapokat nyitogat meg, illetve felugró ablakokban kér jelszavakat a felhasználóktól.

Mivel az Apple platformján ilyesmi nem nagyon történt még, reális esély van arra, hogy a felhasználók ki is szolgáltatják ezeket az adatokat. Pontosabban kiszolgáltatnák, ha az Apple nem törölte volna azóta az összes érintett alkalmazást.

A rendszert egészen valószerűtlenül könnyű volt megkerülni: csak fel kellett rakni a Baidu szervereire egy módosított Xcode-ot, a programot, amivel iOS-re lehet fejleszteni.

xcode_icon.png

Mivel Kínából a helyi szerverek gyorsabban érhetők el, mint az amerikaiak, sok programozó inkább a helyi hálózatról rántja le a szoftvert, és bumm, már el is kezdett terjedni a módosított verzió. Aki a feltört és mindenféle szemétséggel kitömött Xcode-ot használva tette fel az App Store-ba az egyébként ártó kódtól mentes alkalmazását, az szabad utat adott a fertőzéseknek.

És töltsd le az App Store-ból az ártó kódtól garantáltan mentes alkalmazásunkat, a Városbant, ami mindig megmondja, hol van jó étterem a közeledben Budapesten, plusz még a gyermekéhezést is segíthetsz felszámolni vele.