Az iPhone 6 premierjét a bandgate határozta meg, még akkor is, hogy ha az Unbox Therapy híres videója után kiderült, hogy a legtöbb hasonló méretű mobil pont ugyanúgy hajlik, mint az iPhone 6-os.

Akkor már mindegy volt és az Apple jól érzett rá arra, hogy ha van olyan képesség, amivel jól lehet demózni a 6s erősségeit az elődökhöz és a konkurenciához képest, az pont a hajlíthatatlanság.

Olyan jól érzett rá, hogy még egy hónap, mire az új iPhone piacra kerül, az Unbox Therapy új videójában mégis egymást követik a wow-k meg az amazingek, és a fickó, aki tavaly a földbe döngölte a 6-ost, most nem tudja, hogyan dicsérje a a 6s-t.

Valahogy ugyanis hozzájutott egy hátlaphoz, amit már múlt héten elkezdett elemezgetni: az akkori videóból kiderült, hogy a kritikus hangerőgombos ponton majdnem kétszeresére növelték az anyagvastagságot és a kézi hajlításnak is sokkal jobban állt ellen az új ház, mint a korábbi.

Most viszont tudományos igényességgel álltak neki ugyanannak a kérdésnek és persze kiderült, hogy a különbség brutális. A viszonylag hosszú és uncsi felvezetés után 7:10 környékén kezdődik az akció:

 

Először a sima 6-ost próbálják megtörni és 13 kiló környékén siker koronázza az erőfeszítéseket. Utána jött a 6s hátlapja, ami 13 kilónál még csak röhögött, 26 kiló környékén is csak a rugalmasságból fakadó hajlást lehetett észrevenni rajta és 36 kilónál adta csak meg magát annyira, mint az előd 13-nál. Ez majdnem háromszoros különbség, szóval nagyon elszántan kell majd ráülnöd a mobilodra ahhoz, hogy kicsináld.

A titok nyitja a spéci 7000-es alumínium, amit már az Apple Watch-nál is használt a cég és ami a repülőiparban is elterjedt: ez sokkal ellenállóbb, mint a 6-os szériánál használt 6000-es. Közben kábé ötször többe kerül, de az iPhone hasznába ez még valahogy biztos belefér.