Nyilvánvaló, hogy nincs magától értetődő megoldás: egyik szolgáltatás sem támogatja nagyon az exportálást, így aki szeretne váltani, ott áll bambán:

most nullázzam le a zenei válogatásaimat, és kezdjek mindent kézzel, elölről?

Nem kell, jelenleg is kínál erre való alkalmazást egy csapat, Move to Apple Music néven. Az alkalmazás néhány kattintással átvarázsolja a Spotify vagy Rdio playlistek tatalmát az Apple alkalmazásába. 5 dollárba kerül a varázslat.

Itt látható, hogyan működik:

Elindítod az iTunes-t és a Move to Apple Music programot, kiválasztod a forrásként szolgáló szolgáltatást, kiválasztod a playlisteket. Az alkalmazás itt segítséget kér: addig kell nyomogatni egy dalon a szivecske ikont, amíg azt nem mondja a Move to Apple Music, hogy állj. Így nyer ki információkat, amik szükségesek az importhoz.

Itt jön a neheze: a várakozás. Minden 30 másodpercben vizsgál egy dalt, hogy "az iTunes API is boldog maradjon". Ez azt jelenti, hogy 1000 dal esetében ez egy több mint 8 órás mutatvány. És az eredmény sem száz százalékos, könnyűzenében 80, komolyzenében kevesebb mint 50 százalékos a találati arány: vagy nincs meg a dal az Apple Musicban, vagy nem tudta meccselni az adott művet.

Szóval ez a legjobb, amit a piac jelenleg nyújtani tud. Rohadt hosszú várakozás, nem túl fényes találati arány, fizetős alkalmazás.

Egy másik lehetőség még a STAMP, ami egy Exportify-val exportált Spotify .csv playlistet nyomat be Apple Musicba, csakhogy itt a playlistek egyszerűen bekerülnek a My Musicba. Ez is fizetős.

Ingyenes az Applefy, ami azonban csak addig végzi el a munkát, hogy lementi a Spotify playlisteket. Utána ezeket neked kell feltöltögetni iTunes-ba, Add to iCloud Music Library utasítással.