Igen, ez most megint egy ilyen hullám, rajta ülünk az iCar-cunamin, évekig minden a nagyképernyős Apple TV-ről szólt, most szintet ugrottunk és az autós hírekben dúskálunk.

Nemsokára anyahajót fejleszt az Apple.

Egy német lap, a Manager Magazin szellőztette meg, hogy az Apple a Titan kódnevű projekthez (meg ne tudja az azonos nevű, remek halászlevet készítő ásványrárói Titán csárda, hogy miben mesterkednek a kaliforniaiak, mert lesz itt akkora per, hogy a harcsapaprikás galuskával adja a másikat) az i3-as elektromos BMW-t használta volna kiindulási alapnak, csak valahol megszakadtak a tárgyalások.

bmwi3.png

A hírek szerint a karbonszálas karosszériától kerültek komoly izgalmi állapotba a vállalatnál, az egyeztetések tavaly ősszel indultak, de bármiféle konkretizálódás nélkül véget is értek.

Valahogy így képzelem el a beszélgetést a két CEO, Tim Cook és Harald Krüger között:

  • Tim: Adjátok ide az i3 karosszériáját!
  • Harald: Nein.
  • Tim: Kár. 

Egyébként a két cég lehetséges együttműködéséről már korábban is volt szó, aztán hogy ez azt jelenti-e, hogy az Apple saját autó fejlesztésébe fogott, vagy csak annyit, hogy a CarPlay következő generációját reszelgetik a partnerekkel együttműködve, az nagy kérdés.

Occam borotvája szerint azért ez utóbbira nagyobb az esély.