Nem is értem, miért örülök ennek a hírnek, hiszen tutira nem veszek mostanában zenelejátszót. Mégis, a régen frissült termékcsalád megújulása valamiért jó hír.

Az élet csatát nyert a halál ellen!

Szóval a lényeg az, hogy képeket találtak az iTunes 12.2 gyomrában (ez lesz a megfelelő informatikai terminus technicus), mégpedig az iPod családról.

Új színekben!

screen-shot-2015-07-01-at-10-02-53-am.png

screenshot-2015-07-01-09-05-37.png

screenshot-2015-07-01-09-05-45.png

screenshot-2015-07-01-09-05-58.png

Egyelőre nem tudni, mi történik majd a zenelejátszókkal, de az biztos, hogy a mélykék, a rózsaarany és a sötét pink színek is megjelennek a kínálatban. Ja, és az iPod touch-on nem látni a csuklóhoz kötési lehetőséget, a camera loopot. 

Sokat pedzegetik mostanában, hogy az Apple túl sok mindennel foglalkozik. És ez akár igaz is lehet. Van a szokásos Mac - iPhone - iPad paletta, ami önmagában rengeteg feladat, de ez kiegészült egy Apple TV sikertermékkel - amire tévés előfizetést intéznének -, egy Apple music-kal, az Apple Watch-csal és a hozzá tartozó operációs rendszerrel. Az Apple filozófiája mindig is az volt, hogy tudni kell nemet mondani, és ha túl sok mindenre akarsz figyelni, nem készíthetsz igazán remek terméket. Nem arról van szó, hogy nem vehetsz fel elég embert, aki mindennel foglalkozzon: a menedzsment nem lesz képes fókuszálni, mint ahogy az emberek is kisebb nyomás alatt vannak a sok-sok projekt között. 

Logikus lenne, hogy az iPodok essenek ki alul, de erre meg nincs szükség. Aki zenelejátszót akar venni, nem kell neki egy nemrég piacra dobott kütyü. Legyen szép, ergonomikus, és játssza le a zenét. Nem lepődnék meg nagyon, ha a színeken kívül nem is lenne változás az eszközökben. Jonyék csapatában az egyik dizájner önszorgalomból egy hétvégi side-project keretében kész lehetett vele gyorsan.