A MacStories egyik szerzője posztolt egy fotót, amin az este induló WWDC 2015 helyszínének második emeleti molinói látszanak.

cg41zgdwcaa-95j-1.jpg

Egyértelműen látszik, hogy a három szimmetrikus alakzat a három operációs rendszer nevét tartalmazza középen, azzal a különbséggel, hogy a Watch OS a plakáton watchOS lett. És a WWDC appban is így hivatkoznak rá.

Ugye ebben az a különös, hogy az OS X-et természetközeli fotókkal hirdettek eddig, ezt a körbe-karikába formátumot az Apple Watch hozta el az Apple grafikáinak világába. Most úgy tűnik, annyira, hogy rátelepedett még az asztali operációs rendszerre is. További érdekesség, hogy az OS X grafikáján láthatjuk az iOS ikonjainkak lekerekített téglalap formáját, az iOS esetében csak köröket ábrázoltak.

Nem tudni, hogy ez csak egy finom rebranding, vagy magukban a rendszerekben is lesz ezzel összefüggő változás.

Pillantsunk egy kicsit vissza. A meghívó ugye így nézett ki:

image_5.jpg

A változás epicentruma, akkor legalábbis még úgy tűnt, az Apple TV lett volna. A legfrissebb pletykák szerint azonban nem lesz új set-top-box bemutatás este, így végképp nem tudni már, hogy az epicentrum mire vonatkozhat. Lehet, hogy az Apple Watch maga a változás szele, bár egy kiegészítőről ezt nehéz elképzelni. Lehet, hogy nem is hardverről van szó, hanem egy új fejlesztői eszközről, ami a platformokat még közelebb hozza egymáshoz. Vagy AKÁRMIRŐL.

Este héttől indul a közvetítés. Az Apple oldalán Safarival követhető a videós stream, nálunk pedig az események már megszokott, vidám hangulatú kommentálása zajlik majd, nem sokkal ez után, még éjfél előtt pedig Csaba újabb fantasztikus videógyöngyszemét nézhetitek meg. És ahogy mindig, most is ez a tanácsunk:

Most már ne menjetek sehová!