Az Apple Watch-ra kiadott eddigi appok nagy része információt közöl vagy értesítéseket küld. Nem izgatják fel túlságosan a fantáziámat. Ez egyébként teljesen normális, az igazán izgalmas lehetőségek, és a nagy kedvencek érkezése az App Store első éveiben is az első hullám után érkezett.

Na de azért itt vannak a távirányítós appok.

Még egy-két évvel ezelőtt, amikor az Apple Watch-ra még iWatch-ként hivatkoztunk, annyira nem tudtunk róla semmit, két dolgot láttunk előre: az egyik az integráció a Sirivel, a másik a távirányító funkció, hogy ne kelljen otthon minden egyes készüléknek előkeresni az ormótlan kezelőjét, hogy valamit átkacsoljunk. Érvényes ez a médiaeszközökre, klímára, termosztátra, garázskapura, ésatöbbi, hovatovább.

Már megjelent néhány ilyen alkalmazás, amivel a csuklónkról irányíthatjuk a környezetünk eszközeit. Ezek.

SamMote for Apple Watch

A SamMote app okostelefonra már létezett, most update-elték, hogy a kezünkről irányíthassuk a 2011 és 2014 között készült Samsung okostévéket. A program természetesen ingyenes, a tévék természetesen nem.

Roomie Remote for Apple Watch

Ez egy wifis univerzális távirányító, készülékek ezreihez férünk hozzá a segítségével: tévékhez, set-top-boxokhoz, Blu-Ray lejátszókhoz, világítóeszközökhöz, termosztátokhoz. Még az Apple TV-hez is. Az iOS-es program 10 euró, in-app-purchase-szel további cuccokhoz is letölthetőek kiegészítők.

ora_2.jpg

Peel Pronto for Apple Watch

Ez tulajdonképpen egy hardverhez készített cucc, egy 360 fokos infravörös adó, amire Bluetooth-tal kapcsolódhatunk, és bármilyen eszközt irányíthatunk, aminek van távirányítója, és kompatibilis az eszközzel. Vagyis magának az eszköznek így nem kell okosnak lennie.

A hardver ára 50 dolcsi körül van, és mostantól az óránkkal is küldhetjük neki az utasítást, amit az továbbít az eszközeink felé a jó öreg, bevált módon.