A héten el voltunk látva pletykákkal meg érkezésiidőpont-jóslatokkal rendesen. Most például a Techcrunch és a 9to5Mac gondolja azt, hogy az Apple év közepén elindítja végre a saját Beats-alapú streaming-szolgáltatását. Valószínűleg a WWDC-re időzítik a bemutatót, így az év második felére már az Apple is kiteríti a kártyáit, és beszáll a Spotify/Pandora/Rdio univerzumba játszani egyet.

screen-shot-2015-03-05-at-2-42-16-pm.png

Attól viszont nagyon is tarthatnak, hogy nem osztanak nekik négy ászt: erősen kérdéses, hogy egy ilyen Apple szolgáltatás képes lesz-e lenyomni a konkurenciát.

Nagyban függ a siker például attól, hogy cross-platform lesz-e a cucc. Az iWork webes alkalmazással és az iTunes kapcsán az Apple azért jelen van az almalogós hardvereken kívül is, de a streaming szolgáltatással lehet, hogy totálisan elbuknának az OS X-en és iOS-en túl. Mert mit tudnak kínálni egy Windows-használónak, amikor az még az iTunes-t is rühelli?

Alacsonyabb árat, hát persze.

Állítólag 7,99 dollárért tervezik piacra dobni a szolgáltatásaikat, ami elég jó ajánlat. És az Apple nagyon könnyen képes meghaladni egy csapásra a konkurencia felhasználószámát: mondjuk fél évig ingyen adná az új iPhone, iPad vagy Mac tulajoknak. Kész.