A Samsung bejelentette, hogy felvásárolná a LoopPay nevű céget, ami az ApplePay alternatívájaként van jelen az amerikai piacon. A két cég már decemberben tárgyalt egy ApplePay-rivális megoldás kialakításáról, és úgy tűnik, egyre erősebben összeforrnak a szálak.

screen_shot_2015-02-19_at_12_09_43.png

A LoopPay nem követeli meg az üzletektől, hogy NFC-képes eszközöket szerezzenek be, egy ún. MST (Magnetic Secure Transmission) technológiával működik, és a jelenlegi mágneses olvasók 90 százalékával együttműködik az Egyesült Államokban - írta a MacRumors. Eltárolja a kártyaadatokat, lecsipogtatod a leolvasón. PIN-nel és jelszóval védett a rendszer, ezért “biztonságosabb, mint egy pénztárca” - emeli ki a LoopPay weboldala. Arra nem térnek ki, hogy minél nem biztonságosabb.

A Samsung vezetője azért elmondta, hogy mindig is a legokosabb, legbiztonságosabb, felhasználóbarát élményt akarják nyújtani, és örülnek, ha a LoopPay közelebb viszi őket a céljaikhoz. Mivel azonban ők nyilván nem tudják minden eszközüket ellátni ujjlenyomat-olvasóval, ezért kíváncsian várjuk, hogy a SamsungPay miként lesz könnyebben használható és biztonságosabb az Apple megoldásánál.

De a LoopPay előnye, hogy a bankkártyák mellett tagságikat és hűségkártyákat is képes tárolni. És az Android mellett iPhone-on is működik, szóval ez a körülmény nekik kedvez.