Szoros volt a verseny, a “fasza dolgok, amiket kitalált az Apple az utóbbi évben” listán nem sokkal lemaradva második helyezett az Apple Watch tekerentyűje, a Crown. Az első helyezett viszont még ennél is sokkal jobb ötlet. Az iOS 9-cel kapcsolatban hallottuk. Belső források azt rebesgetik, hogy - figyelem -

nem új képességek kifejlesztését tűzi ki célul az Apple a következő mobil operációs rendszerrel, hanem a meglévők stabilitását, hibajavítását.

Köszönjük. Óriási taps.

large_1.jpg

Ahogy tegnap ültem egy iPaddel és egy iPhone-nal, unottan nyomogatva az Airdrop ikonját, hogy végre méltóztasson átküldeni a fájlt (amit egy perccel korábban gond nélkül megtett), akkor pont ezen gondolkoztam. Hogy ha igazán faszagyerek a Kúk, akkor kiáll a színpadra, és azt mondja,

igen, kicsit elszaladt velünk a ló. Túl sokat akartunk markolni, és nem vettük észre, hogy amit elöl beletömünk a paciba, az hátul a járdára tocsog. Úgyhogy az iOS 9-cel most minden csorbát kiküszöbölünk, olyan betonstabil, kockaegyszerűségű, fasza oprendszert kaptok, hogy ha valaki talál benne hibát, azt meghívom egy kávéra Cupertinóba. Ha ő fizet.

giphy.gif

És a források szerint ez lesz. Nem biztos, hogy nyíltan elismerve beleállnak, bár szerintem az lenne a jó PR stratégia. Az Apple-használók hálásak lennének érte, az ellentábor, meg az Apple-fikázásokból kattintásokat varázsló újságok így is, úgy is nekimennek a cégnek, hogy lám-lám. Ugye hogy szar vót ez.

Az Apple operációs rendszerei az elmúlt években erős karácsonyfa-effektuson estek át. Volt egy szép, egészséges fa, amire elkezdtek ráaggatni mindenféle díszeket, megtoldották itt is, ott is. Szerencsétlen fa már kókadozott a súly alatt, és a felhasználó sem tudta pontosan, mi mire való, és mi hogyan működik, és ha nem működik, miért nem. Ha szerencsénk van, az iOS 9 leszámol a karácsonnyal, muhaha.