Ezúttal a KGI beszélt arról, hogy tényleg jön lesz stylus az Apple-termékek között, és ha a KGI elemzője ilyet ír, akkor azt érdemes komolyan venni.

original_4.jpg

Azt beszélik, hogy a 12 colos iPad Próval egy időben dobják piacra, de egyik iPadhez sem adják oda alapból. Kiegészítőként árulják majd, hogy a tablet rajzolási funkcióit is kiemeljék, valamint a business rétegben fontos, kreatív meetinges firkálásokat is lehetővé tegyék.

Aki még emlékszik, mit mondott Steve Jobs a stylusról, tudhatja, milyen jelentősége van egy ilyen lépésnek. Ilyeneket mondott:

Ki akar stylust? Megfogod, elteszed, elhagyod. Utálatos. Senki nem akar stylust.

Ha látsz egy stylust, elcseszték. Ha a multitasking esetében látsz egy task managert, elcseszték. A felhasználónak nem is szabad gondolnia ezekre.

Egyébként a KGI elemzője is leginkább a közelmúltban nyilvánosságra hozott stylus-szabadalmakra hivatkozik, amiket az Apple védetett le, és ami azt mutatja, hogy évekkel az első iPad után tényleg foglalkoznak a kérdéssel. A KGI szerint a legvalószínűbb, hogy az év második negyedében dobják piacra az új iPadet, és vele együtt a tollat.

Jony Ive-nak egyébként ez sem lenne idegen pálya: az Apple-nél első nagy feladatnak a Newton MessagePad redizájnját kapta. Ennek fontos része volt, hogy a stylus-tartó nyílást áthelyezte felülre, ahol viszont nem volt elég hely egy hosszú toll elhelyezésének. Ezért Jony teleszkópos stylust tervezett, és hogy a kellő súlya is meglegyen, sárgarézből készítették el.

newton-780x520.jpg

Nehéz elképzelni, de talán Jony 23 évvel később újra egy hasonlót tervez.