Elég különös találkozni egy játékkal, aminek műfaji meghatározása: Tesco Manager. A lényeg, hogy addig bővítsd az eleinte aprócska üzletedet, amíg egy hatalmas Tesco Extra lesz belőle. Hirdetőnk az Én Kicsi Tescóm megrendelője, a Tesco.

2014 júliusa óta él a játék iOS-re és Androidra, és a számokon meglátszik, hogy nem a gagyi “legyen még egy applikációnk” típusú fejlesztésről van szó. A felhasználók átlagban 11 percig játszanak az Én Kicsi Tescómmal Késmárki László, a POSSIBLE Games ügyvezetőjének elmondása szerint, egy letöltésre pedig 51 játékindítás jut, ami durván magas szám.

tesco_splash_640x360.jpg

És tényleg komoly játékot hoztak össze, ahol sok fejlődési lehetőség van. Az elején ugye elég kicsi a bolt, és tök üres. Be kell indítani a raktárat, áruért küldeni a kocsikat, aztán építeni egy pultot, ahol eladhatod az első szállítmányokat. Aztán újabb fogadó, újabb pult, újabb polcok. Kábé ekkor fogy el a pénzed, ha nem vagy elég ügyes.

1_16.jpg

3_6.jpg

Ha csak ennyi lenne a játék, az persze nem sok örömöt adna. Szerencsére van tovább: ahogy lassan berendezzük a boltot, és megszokjuk, hogy az ujjunk mozgásával folyamatossá tegyük az termékek áramlását a polcok felé, rögtön bővülünk is. Egyre több polc, kassza és vevő érkezik az áruházunkba. És a vevőknek igényeik is vannak: egyesek a sajátmárkás termékeket keresik, de akadnak olyanok is, akik olcsón szeretnének kijönni a vásárlásból.

Ahogy fejlődik áruházunk, egyre több funkció válik elérhetővé. Egy bizonyos szint után, az élelmiszerek mellett, árulhatunk műszaki cikkeket és ruházati termékeket is. A Tesco hűségprogramjai a játékban is megjelennek, tematikus dekorációkkal díszíthetjük fel áruházainkat, illetve tolhatunk a polcokra témához kapcsolódó termékeket. Simpsons, Rubik, hasonlók. Most épp az Angry Birds hűségakció megy az online Tescókban. Ahogy a valóságban is.

angry_birds_1024_768.png

És persze a játék közösségi funkciókat is tartalmaz. És ez nem csak valami egyszerű üzengetési lehetőség, hanem fontos a játékmenet szempontjából: Facebook-ismerőseinkkel üzletelhetünk, illetve versenyezhetünk velük, kinek nagyobb a forgalma. Hetente új kihívásokat dob a gép, ugyanis ha elég nagyra nősz, a központi Tesco főnökei felfigyelnek rá, és elkezdik osztani a feladatokat. Sőt, webáruházat is nyithatsz egy idő után.

Már több update-et élt meg a game, a kezdeti egyhez képest most már több áruházat is üzemeltethetünk, illetve a több lehetőségünk van kapcsolatba lépni és együttműködni ismerőseinkkel. Az app 155.000 letöltésnél tart.

A játék itt letölthető. iPhone 6 Plusosoknak egyelőre mérsékelten ajánlott, ugyanis egyelőre nem nincs optimalizálva a készülékre. Nagyon dolgoznak az ügyön, nekem azt mondták.