almalé és kungfu Rólunk

Eredetileg csak fizikai gomb lett volna az Androidon

Mindenféle dokumentumok potyognak ki az Apple pereskedései során, a legutóbbi például azt bizonyította, hogy a Google-nél eredetileg nem is gondolkodtak az érintésérzékeny kijelző támogatásában. Egy 2006-os dokumentumban, nem sokkal az iPhone bejelentése előtt, még kimondottan a fizikai gombokra volt optimalizálva az Android, ahogy az az elképzelt készülék korai renderén is látható volt:

androidtouch.jpg

Ezt leszámítva azonban számos androidos jóság benne volt már a tervekben, például a cserélhető háttértár (mondjuk erősen véleményes, hogy ez jó-e), a külső fejlesztői appok támogatása, a widgetek, az értesítések és mindenféle Google-szolgáltatások integrálása. Aztán megjelent az iPhone, és átalakították a terveket: a végső specifikációban nem egyszerűen felbukkant opcióként, hanem követelménnyé vált az érintésérzékeny kijelző.



Szerintem ez az iPhone 6c lesz:

Martin Hajek is elkészítette a maga rendereit az iPhone 6-ról az elmúlt napokban kiszivárgott pletykákra építve.

Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy így fest majd a mobil:

Tovább olvasom


Samsung: Jobs halála jó lehetőség volt megtámadni az iPhone-t

A Samsunggal folytatott bírósági tárgyalás újabb érdekes levélváltást sodort a partra. Ezúttal az derült ki, hogy a Samsung nem véletlenül időzítette az Apple termékeit, és az Apple-felhasználókat támadó reklámjait (Next Big Thing sorozat) a Steve Jobs halála utáni hónapokra.

Screen Shot 2014-04-17 at 14.49.44.png

Kiderült, hogy a Samsung Jobs idejében semmiképpen sem akarta direktben támadni az Apple-t (mégiscsak egy fontos ügyfél vagy mi), inkább a Google-höz mentek, hogy tegye meg ezt ő helyettük. A fenti levelezés egy nappal Jobs halála előtt kezdődött, mérsékelt hangnemben, majd három nappal később folytatódott. Ekkor már Michael Pennington (VP of U.S. sales) sajnálatát fejezte ki, hogy Steve Jobs halála miatt a sajtóban az iPhone-t magasztalták, és egy látnok termékének állították be. De úgy gondolta, hogy “ez a legjobb lehetőségünk, hogy megtámadjuk az iPhone-t”.

Erre a marketingvezér Todd Pendleton válaszolt, miszerint elkezdték előkészíteni az agresszív iPhone-ellenes kampányt. Látszik, hogy Jobs halála miatt nagyon izgatott lett mindenki az előttük álló lehetőségektől. Nemsokára el is kezdték vetíteni.

Tovább olvasom


A Facebook app nemsokára megmondja, hány haver van a közeledben

A Facebook bejelentette, hogy a következő hetekben új szolgáltatást tesz elérhetővé az alkalmazásban: a Közeli Barátokat. A funkció lényege, hogy a program megmondja, ha ismerős jár a környéken, leírja a távolságot, sőt, azt is, hogy mennyi idő alatt tudsz átsétálni hozzá. Egyetlen gombnyomással még az útvonal felrajzolásában is segít. Őrület!

nearby-friends-press-1.png

A funkció szerencsére bármikor kikapcsolható, vagy egy adott csoportra szűkíthető, és csak akkor látjátok egymást a barátokkal, ha mindkét fél engedélyezte a szolgáltatást a készülékén. Sőt, azt is beállíthatod majd, hogy csak egy bizonyos ember találjon meg egy bizonyos időszakban.

nearby-friends-press-3.pngAlapvetően jópofa, hasznos funkció, kár, hogy egyelőre csak az usankában lesz elérhető, de tán lepotyog valami nekünk is az urak asztaláról, tőröttö-tőröttö!



Több száz fantasztikus termékkel bővült az Appleblog shopja, itt van még egy adag

Csaba múlt héten már összeszedett néhányat az Appleblogshop bővített kínálatából, de annyi új termék van, hogy egy poszt nem bírta a súlyt. Így aztán most folytatódik az ajánlónk: lássuk, milyen újdonságok várnak ránk - amellett persze, hogy az eddigieket folytatva az iPadeket, iPhone-okat és Macintoshokat is a megszokott áraknál akár tízezrekkel olcsóbban adjuk.

Egyrészt jött egy raklapnyi headset. Közülük én is kipróbáltam már párat, hamarosan elmondom a tapasztalataimat. Ha ki kellene emelnem kapásból egyet, a Jabra Stone 3-at választanám. Kicsi, elegáns, fehér, és a tervezők ügyesen elbántak a méret miatt kisebb akksival: jár a készülék mellé egy dokkoló, aminek külön akkumulátora van. A két eszközt egymásba nyomva egy könnyű, zsebre vágható tojást kapsz, akár 10 órás beszélgetési idővel.

Jabra_Stone3_white_01 copy.jpg

 

A MacBookokból lassan végleg kiveszik az optikai meghajtó, aminek örülünk: tök felesleges hurcolnunk magunkkal mindenhová a DVD-írót 2014-ben, amikor már senki nem ír DVD-t. Viszont otthon néha jól jön, visszanézni a régi lementéseinket, CD-n adott céges szarokat nézegetni, ilyesmi. Nálunk LG 10x-es USB DVD-író kapható, 10 ezer forint alatt.

slim.jpg

Egy csomó pendrive-ot is vásárolhattok nálunk, például a 32 gigás Kingston MicroDuót, ami egyszerre tudja a hagyományos és a microUSB-t. Ráadásul 9 ezer forint alatt. De a teljes Star Wars pendrive-gyűjtemény is megvásárolható. Sosem megy ki a divatból.

star-wars-usb-flash-drive-tribe-11.jpg

Macekhez tervezett egér is van, a Logitech tervezői megpróbálták lenyomni Jony Ive-ékat, és egy drágább anyagokból készült, a MacBook Air formájához igazodó eszközt terveztek. Van persze egy rakás más egér is, de ezt ki kellett emelnem (nemsokára kipróbálom).

default_23-04492-2014PD-1.jpg

Routerekből is van egy adag, a TP-Link 3G-s cucca, meg ugyanebből hordozható is kapható nálunk. Előbbi az Extended Range technológiának köszönhetően sokkal messzebb lövi a jelet, és még jól is néz ki.

router.jpg

De a fentieken kívül érkezett még több száz új termék. Nézzetek szét, megőrültök!

 




süti beállítások módosítása