almalé és kungfu Rólunk

Karl Lagerfeld iPadeket rakott a próbafülkékbe

bostivrrnxyhhwwrgwwn.jpg

iPad elhelyezés az its best: Lagerfeld telerakta a londoni boltjának öltözőit a tabletekkel, hogy öltözködés közben lefotózhasd magad, aztán mindenféle szűrőket a képre dobálva elküldhesd a képet az ismerőseidnek. Vannak további iPadek is az üzletben, ezek arra valók, hogy átnézhesd rajtuk a kollekciót, ami elsőre marhaságnak tűnik, de tényleg egyszerűbb egy tableten lapozgatni, mint egyenként átválogatni a ruhákat. Aztán ha megtetszik valami, már hozzák is ki neked, és mehetsz a bekamerázott öltözőbe.

Izé. Nem kaptam kedvet.



Állítólag jön a 12 colos MacBook Air

A Weiphone már korábban is posztolt később valósnak bizonyult fotókat új MacBookokról, szóval érdemes odafigyelni rá, amikor azt állítja, hogy jön egy új méretkategória az Apple-nél. Ez egybevág a KGI korábbi jóslatával, mindketten egy hasonló gép premierjére számítanak. Nagyjából ezt tudja majd:

Tovább olvasom


Bezár a világ első Apple kereskedője

De szomorú sztori: a minneapolisi Team Electronics közel 37 év működés után bezár, mert nem bírja tovább a versenyt a gyakran beszerzési ár alatt értékesítő konkurenciával. Azért rossz hír ez, mert a Team Electronics volt az első, máig működő Apple-termékekkel kereskedő cég a világon. Képzeljétek már el, 1977 óta minden gépükkel árulták, az Apple II-vel kezdődő sztori egészen mostanáig tartott.

Hogy mennyire elkötelezettek voltak, azt remekül szemlélteti ez a 2012-ben készített film, ami a 35 éves fennállásukat mutatta be:

First Tech: Minneapolis: Apple Specialist from Trust Marketing Solutions, Inc. on Vimeo.

 

A negyvenedik már nem lesz meg a konkurencia árazási stratégiája miatt és azért, mert egyre több hivatalos Apple Store nyílt a környéken. Ezzel együtt az alapítók szerint végig barátságos és produktív volt a kapcsolat köztük és az anyacég között és mostanáig még kihúzták a régebbi Mac-ek javításával, ezt ugyanis nem tudta már már elvégezni.

A zárással néhány jópofa sztori is megy a kukába, például azé a fickóé, aki megvette náluk az első Apple II-t, és aki aztán elsőként vitte haza a Lisát, majd a Macintosht is, és aki a mai napig a vásárlójuk volt.



A szokásaidat vizsgálva javíthat az akkuidőn az iPhone

Egy mostanában beadott szabadalmat vizsgálva arra jutott az Engadget, hogy az intelligens iPhone-ok üzemideje jelentősen nőhet. A lényeg: a telefon figyeli a napi rutint, elemzi azt és a kalkulációk alapján olyan fogyasztási ciklusokat állít be magának, ami garantálja a hosszú üzemidőt.

apple-habit-based-power-management.jpg

Például ha tudja, hogy csak esténként töltöd, megpróbálja kihúzni addig lemerülés nélkül. Ehhez számos eszközt bevet: korlátoz néhány funkciót, leveszi a teljesítményt, de ezt sem csak úgy ad hoc jelleggel teszi, hanem a szokásaidra építve. Például ha azt látja, hogy a munkaidő valamelyik részében jellemzően keveset bizgerálod, leveszi a teljesítményt. Vagy ha becsekkolsz egy hosszú repülőjáratra, megint csak elkezd spórolni. És így tovább.

Mondjuk azt nem tudom, hogy mihez kezdene velem, mert én össze-vissza töltöm, munkaidőben brutálisan terhelem és teljesen véletlenszerűen jönnek azok az időszakok, amikor hosszabban megpihenhet, de valószínűleg elküldene az anyámba.

Viszont érdekes szabadalom és az enyémnél rendszerszerűbb életet élők munkanapjait akár jelentősen meg is könnyíthetné egy ilyen fejlesztés.



Christian Bale játssza Steve Jobs szerepét a David Fincher-filmben

Durva, mi? És helytálló, annak ellenére, hogy egyelőre korántsem biztos, hogy lesz ilyen film egyáltalán. De ha lesz, akkor a fenti stábbal: Fincher ugyanis állítólag közölte, hogy szívesen elkészíti Aaron Sorkin forgatókönyve alapján a mozit, de csak azzal a feltétellel, hogy Bale játssza Jobs szerepét.

Egyelőre még nincs hír arról, hogy Bale ráér-e egyáltalán, de abban egyetértenek a források, hogy a két sztár elfoglaltságaira való tekintettel 2015. előtt akkor se kerülhetne moziba a film, ha minden optimálisan alakul.

20140320christianbalestevejobs.jpg

Mindenesetre ez lehetne “A” film. Sorkin forgatókönyvéről már sokat hallottunk, a fickó Walter Isaacson könyve alapján dolgozott ki három jelenetet alaposan Jobs életéből. Szóval nem végigrohanunk a sztorin, hanem kiemelve néhány jellemző pillanatot rajzolja fel a forgatókönyv az Apple alapítójának profilját. Sorkin remek forgatókönyvíró, ő írta az Egy becsületbeli ügyet, vagy a mostani tervezethez műfajában nagyon közelálló és szerintem remekül sikerült Social Networköt.

Fincherrel pont ez volt Sorkin közös munkája, de a rendező már olyan mozikat is készített, mint a Harcosok klubja, a Hetedik, vagy a remek korrajz Zodiac. Tud hangulatot és feszültséget teremteni. Ha mindehhez hozzáadjuk Bale-t, aki nemcsak emlékeztet Jobsra, de aki egészen szélsőségesen jól tud azonosulni az általa játszott karakterekkel, akár a külsőségeket, akár a lelki folyamatokat tekintve, őrületesen jó film sülhetne ki hármójuk együttműködéséből.

Én ezt a mozit _akarom_.




süti beállítások módosítása