De szomorú sztori: a minneapolisi Team Electronics közel 37 év működés után bezár, mert nem bírja tovább a versenyt a gyakran beszerzési ár alatt értékesítő konkurenciával. Azért rossz hír ez, mert a Team Electronics volt az első, máig működő Apple-termékekkel kereskedő cég a világon. Képzeljétek már el, 1977 óta minden gépükkel árulták, az Apple II-vel kezdődő sztori egészen mostanáig tartott.

Hogy mennyire elkötelezettek voltak, azt remekül szemlélteti ez a 2012-ben készített film, ami a 35 éves fennállásukat mutatta be:

First Tech: Minneapolis: Apple Specialist from Trust Marketing Solutions, Inc. on Vimeo.

 

A negyvenedik már nem lesz meg a konkurencia árazási stratégiája miatt és azért, mert egyre több hivatalos Apple Store nyílt a környéken. Ezzel együtt az alapítók szerint végig barátságos és produktív volt a kapcsolat köztük és az anyacég között és mostanáig még kihúzták a régebbi Mac-ek javításával, ezt ugyanis nem tudta már már elvégezni.

A zárással néhány jópofa sztori is megy a kukába, például azé a fickóé, aki megvette náluk az első Apple II-t, és aki aztán elsőként vitte haza a Lisát, majd a Macintosht is, és aki a mai napig a vásárlójuk volt.