Egy mostanában beadott szabadalmat vizsgálva arra jutott az Engadget, hogy az intelligens iPhone-ok üzemideje jelentősen nőhet. A lényeg: a telefon figyeli a napi rutint, elemzi azt és a kalkulációk alapján olyan fogyasztási ciklusokat állít be magának, ami garantálja a hosszú üzemidőt.

apple-habit-based-power-management.jpg

Például ha tudja, hogy csak esténként töltöd, megpróbálja kihúzni addig lemerülés nélkül. Ehhez számos eszközt bevet: korlátoz néhány funkciót, leveszi a teljesítményt, de ezt sem csak úgy ad hoc jelleggel teszi, hanem a szokásaidra építve. Például ha azt látja, hogy a munkaidő valamelyik részében jellemzően keveset bizgerálod, leveszi a teljesítményt. Vagy ha becsekkolsz egy hosszú repülőjáratra, megint csak elkezd spórolni. És így tovább.

Mondjuk azt nem tudom, hogy mihez kezdene velem, mert én össze-vissza töltöm, munkaidőben brutálisan terhelem és teljesen véletlenszerűen jönnek azok az időszakok, amikor hosszabban megpihenhet, de valószínűleg elküldene az anyámba.

Viszont érdekes szabadalom és az enyémnél rendszerszerűbb életet élők munkanapjait akár jelentősen meg is könnyíthetné egy ilyen fejlesztés.