ipad-air2-overview-bb-201410.jpeg

Bombaként robbant az üstökösként száguldó hír: az Android Police az iPadet választotta a legjobb tabletnek a piacon.

Bum!

Aki azt hinné, hogy egy félperifériára szorult oldalról van szó, az téved: az AP az egyik vezető androidos porál, 990 ezer Google + követővel, 300 ezren figyelik Twitteren, a Youtube-csatornának 20 ezer feliratkozója van és a Facebookon is 100 ezer fölötti a létszám. És ha ez nem lenne elég, a Google negyedikként listázza a portált, ha beírod, hogy “android news”.

Szóval az AP készített egy karácsonyi összeállítást az ajánlott termékekről: mobilokról, kiegészítőkről, mindenféle androidos izékről. Meg persze a tabletekről is.

És ekkor jön a meglepetés, az oldal szerint ugyanis a piac legjobb készüléke az iPad Air 2!

Amit egyébként mink is szerettünk:

 

A szerzők hosszasan meg is magyarázzák a döntést: leírják, hogy egyszerűen nincs normális alternatíva a saját szekértáboron belül. A Shield Tablet nehéz, csúnya, hamar lemerül és béna a kijelzője. A Samsung Galaxy Tab 10.5 túl nagy, a 8,4-es túl kicsi, és egyébként sincsenek elájulva a készülékek hardverétől. A Nexus 9-es mérete jó lenne, de ezt leszámítva mindenben rossz, ráadásul az összes androidos tablet közös hibája, hogy az alkalmazások sokkal bénábban, mint iOS-en.

A szerzők szerint az iPad az androidos tabletekkel szemben megbízható, kiszámítható és nagyon gyors, és ha meg kéne vásárolniuk valamelyik készüléket, nem lenne kérdés, hogy azt a modellt vennék, amelyik minden tulajdonságában képes felnőni a feladathoz. Az iPadet aranystandardnak nevezik, igazodási pontnak és arra tippelnek, hogy ez a későbbiekben sem fog változni.

Ami, tegyük hozzá, tök nagy objektivitásra vall az androidos megmondóemberek részéről, és bár mi is törekszünk ilyesmire az Appleblogon, és rendszeresen el is mondjuk, ha egy Apple-termék nem jó, de ettől még le a kalappal a kollégák előtt.

Az iPad Air 2 egyébként most jó tízezer forintos kedvezménnyel már 154,7 ezer forintért megvásárolható a webshopunkban, jelenleg több modell is van készleten, aki iPadet akar venni karácsonyra, annak most érdemes lecsapnia rá, amíg van. Mert hamar elkapkodják.