Drága Appleblog-olvasó (feat Almalé és Kungfu): a közelmúltban stratégiai együttműködést kötöttünk a bloglegenda Pazar cuccokkal, hasonlót, mint az iPhone Hungary-vel, akikkel közösen készítettük el annak idején az iPhone 6-os bemutatóvideót.

Az új együttműködésből ti annyit fogtok érzékelni, hogy a meglévő appleblogos cikkek mellé kéthetente kirakunk egy összefoglalót a Pazar cuccok cikkeiből, olyan anyagokból, amik nem szorosan vett Apple-related témák, de valószínűleg titeket is érdekelnek.

Íme a második rész:

Oppo R5, az indokolatlanul vékony mobil 4,85mm

oppo-r5.jpg

Az új pengemobil-rekorder annyira vékony, hogy már egy jack csatlakozót sem bírt el a mindössze 4,85 mm-es karcsúságával. Ezzel az Oppo R5 jelenleg a világ legvékonyabb mobilja, az egyetlen fél centinél vékonyabb okostelefon. Az 5,5” képátlójú teló szálcsiszolt alu háza 148.9 × 74.5 × 4.85 mm és 155 grammot nyom és 8 magos Snapdragon proci ketyeg ott, ahol el sem kellene férnie.

Vissza a jövőbe: érkezik a 10.000$-os légdeszka

hoverboard-legdeszka.jpg

A Vissza a jövőbe 2. önbefűzős cipője után úgy tűnik, már Marty McFly légdeszkája is közel van a tényleges megvalósuláshoz, ugyanis a kaliforniai Arx Pax startup-vállalatfejlesztői már több éve dolgoznak a Hendo légdeszkán (másnéven a hoverboardon), ami a gördeszkákhoz hasonlóan suhan a föld felett, csak éppen kerekek nélkül. Megérkezett a működőképes prototípus!

Okosbőrönddel a Föld körül

bluesmart-okosborond.jpg

A Bluesmart gurulós bőrönd a világ első intelligens kézipoggyásza lesz, ugyanis minden olyan csatlakozási lehetőséggel felruházták, amire a gyakran utazóknak egyre nagyobb szüksége lehet. A carry on bőröndbe számos szenzort pakoltak, köztük van egy közelségjelző is, ami időben jelez az okostelefonon keresztül, ha huzamosabb időre eltávolodunk a bőrönd mellől, vagy ha csak simán meglovasították. Persze attól sem jön zavarba, ha az önsúlyát kell megmérnie becsekkolás előtt.

Csuklóról indítható drón karkötő

dron-karkoto-Nixie_03.jpg

A távolról irányítható Nixie a csuklón pihenve nem tűnik többnek, mint egy jópofa karkötő, viszont gesztusvezérléssel (egy laza kézmozdulattal) sci-fibe illően emeli fel csápjait a karunkról, szitakötő módjára tovareppen az ég felé, ahonnan automatikusan felismer majd minket, lő pár panorámaképet és videófelvételt a környékről, végezetül bumerángszerűen visszaszáll a kinyújtott karra, akárcsak egy vállról-indítható vadászsólyom.

Önmegsemmisítő SSD meghajtó távoli SMS aktivációval

ssd.jpg

„Ha neked vagy társaidnak baja esik a szervezet tagadni fogja, hogy bármit tudna az ügyről! Ez a szalag öt másodpercen belül megsemmisíti önmagát!” majd füst kíséretében önmegsemmisít Jim Phelps kezébe adott adathordozó, miután lehallgatta róla az aktuális küldetést, feladatot. Szalag helyett önmegsemmisítő SSD:

Sheldon Cooper (Agymenők) pólóhajtogató gépe

polohajtogato-big-bang.jpg

Pólóhajtogatás, élére, precízen 10 mp alatt. Sheldon a pólóhajtogató "gép" segítségével az összes szuperhősös pólóját tökéletesen egyformára képes hajtogatni. Gyűrődés, fáradtság és hiba nélkül.