A legutóbbi operációsrendszer-frissítésnél emlékezeteseket anyáztunk Csabával a Mail idióta viselkedésén. Úgy tűnt, az Apple képtelen rendberakni egy levelezőt annak ellenére, hogy az a korábbi rendszerekben tökéletesen futott, és szinkronizált a Gmailes fiókokkal.

A Yosemite előtt már előre féltem, mit húznak elő a kalapból Cupertinóban, és nem is csalódtam bennük. Nálam megint problémás a levelező, de ezúttal egész más tünetei vannak, mint bármikor korábban, hála istennek.

Például, hogy időnként nem küldi el a leveleket. Be van állítva minden, megy az smtp szerver, a küldési állapotjelző csík viszont sehogy sem akar betelni. Órák múlva veszem észre, hogy tíz bennragadt üzenetem van. Sebaj, Force Quit, újraindítom a programot, és hirtelen minden jól működik.

w_1.png

Ugyanez a bejövő levelekkel. Ha azt veszem észre, hogy egy órája nem jött semmi, újraindítom a Mailt.

Kitörölte a régi aláírásaimat a program, és ami a legjobb: nem tudok felvinni újakat. Illetve felvinni tudok, de rögtön kitörli őket a program. update: egyik reggelre a probléma megjavult, ahol eddig 0 darab aláírás volt, ott most megjelent a korábbi négy. Nem frissítettem semmit, ez csak távgyógyítás lehet.

És így hivatkozik rám:

m_1.png

Tudom, keressek megoldást. Van három is, sőt négy:

1. várok, hogy megoldódjon (egy már megoldódott magától, hátha a többi is)

2. keresek specifikus megoldásokat az adott problémámra, és végigpróbálgatom, kiveszem pipát az automatikus beállítások elől az Advanced fülön meg ilyen fárasztó, unalmas szarakodások.

3. újrahúzom az accountokat, ehhez itt van egy hasznos leírás

4. clean install, avagy ez a harc lesz a végső

De a helyzet az, hogy ezekre most nincs időm, másrészt nemsokára új gépet veszek, úgyhogy elleszünk mi így kettecskén még egy darabig. Bízom az egyes pontban addig is.

Egyébként a leggyakoribb Yosemite bugokra itt van néhány megoldási javaslat.