Drága Appleblog-olvasó (feat Almalé és Kungfu): a közelmúltban stratégiai együttműködést kötöttünk a bloglegenda Pazar cuccokkal, hasonlót, mint az iPhone Hungary-vel, akikkel közösen készítettük el annak idején az iPhone 6-os bemutatóvideót.

Az új együttműködésből ti annyit fogtok érzékelni, hogy a meglévő appleblogos cikkek mellé kéthetente kirakunk egy összefoglalót a Pazar cuccok cikkeiből, olyan anyagokból, amik nem szorosan vett Apple-related témák, de valószínűleg titeket is érdekelnek.

Íme az első rész:

KiraVan: felderítő drónokat küld előre a 6×6 überlakóautó

kiravan_6x6_unimog_ferren_03.jpg

A 6×6 meghajtású lakóautó elmegy sárban, sziklák között vagy akár 45 fokos lejtőn/emelkedőn. A terepet, illetve a forgalmat a járműről irányítható drónok csekkolják, a 22 kameránakköszönhetően a holttér is ismeretlen fogalom. A kamerák közül az egyik egy 12 méter magas árbocon figyel, így elég jól belátjuk az összes sávot az autópályán, de ferihegyi gyorsforgalmin simán lekaszálná az első felüljáró. Szerencsére behúzható. GPS, hőkamera, radar, világvevő rádió alap. A Mars meghódítására is képes jármű egy 4 éves kislány világkörüli utazásához készült.

Barokkos betonbunker bálnákkal

barokkos-Pierre_Olson_Kundig_epitesz_01.jpg

Pierre, a Szikla (franciául) az USA-Kanada határ közelében fekvő San Juan szigetéről figyeli, a védett öblök miatt tóvá szelídült, szinte feszített víztükrű Csendes-óceánban úszkáló, amúgy jámbor gyilkos bálnákat. Hosszú távon is elviselhető, nem túl stresszes környezet. Laknám.

Hangtompító sörétes puskához – Salvo 12

hangtompito-SilenceCo_Salvo_12_9.jpg

A SilencerCo amerikai cég olyan különleges hangtompítót tervez kereskedelmi forgalomba hozni, amit szokatlan módon nem pisztolyokra vagy revolverekre, hanem sörétes puskákra lehet felszerelni. A Salvo 12 többféle puskához használható, leginkább félautomata Benelli, Mossberg és Remington-típusú sörétes fegyverekre lehet adapter segítségével ráilleszteni, mérete pedig tiszteletet parancsoló, hiszen a konfigurálhatótompító alapváltozata 12 inch (30,5 cm) hosszú és közel egy kilót nyom.

Om/One: lebegő Bluetooth hangszóró

om-one-bluetooth-hangszoro-04.jpg

Az elvetemült mérnök-designerek egy olyan Bluetooth hangszórót álmodtak meg, amely a gravitációnak bemutatva pár centivel a dokkolója felett lebeg, akárcsak a transzcendentális meditatív állapotba fordult Nagy Bölcs a folyó felett lótuszülésben.

Quantum of the Seas: hightech óceánjáró virtuális ablakokkal és panorámakapszulával

quantum_of_the_seas_14.jpg

Az új luxus-óceánjáró nem a legnagyobb, „csak” a világ harmadik legnagyobb hajója, de azért így is könnyen beárnyékol egy átlagos karibi kisvárost. 348 méter hosszú, 41 méter széles, 168.000 bruttó regiszter tonna, 8,5 méteres merülés, 18 emelet, ebből 16 szint a vendégeket szolgálja, 16 lift, 4 db egyenként 4700 lóerős hajtómű, 2090 szoba és lakosztály, 4905 fő teljes vendégkapacitás. Szóval nincs szégyenkezni valója.

És a shop: Ponyvaregény pénztárca

ponyvaregeny_FB_promo.jpg

Bad Mother Fucker pénztárca Quentin Tarantino Ponyvaregényc. filmjéből, a híres étterem jelenetből. Jules Winnfield / Samuel L. Jackson valódi bőr pénztárcája zsebekkel, bankkártyahelyekkel és az ikonikus felirattal hímezve.

Két hét múlva újabb őrületes összeállítás a Pazar cuccoktól, és most vissza az Apple-höz!