Szerencsésebb helyeken már kézbe foghatták az iPad Air 2-ket az első megrendelők. Az iFixit is kapott, szét is szedte gyorsan. Mondom a legfontosabb állításokat - nincs sok.

Az akksi kisebb, mint az előző iPad Airben volt. A mostaniban 7340 mAh-ás (27.3 Wattórás) akksi van, a korábbiban 8827 mAh-s volt. Az Apple szerint ennek ellenére ugyanannyi ideig bírja - 10 óráig -, mint az elődje. Néhány korai felhasználói értékelés azonban azt állítja nem tart addig a szufla, mint az előző generációban. Ezek azonban nem feltétlenül objektív mérések.

hUrGYoCQAJNVHClg.jpg

A készülék oldalán nincs többé fizikai kapcsoló, tehát a némítás és az átfordulás mostantól csak szoftveresen állítható. Igaz, az iOS 7 óta a Control Panelről ez gyorsan és egyszerűen kapcsolható. Ezt az átalakítást már az első dummy modellek óta tudjuk, de csak mostantól érezhetjük mi is azt, hogy a mutatóujjunk az átkattintható élek helyett a lekerekített szélt tapogatja csak.

Jó képeket készít az iPad Air 2, de azért nem annyira jókat, mint az iPhone idei sorozata. Itt van néhány fotó, amit lőttek vele:

img_00241.jpg

img_00051.jpg

img_0020.jpg

img_0026.jpg

És amit már tudunk korábbról: az új tablet gyors. Úgy elhúzott a mezőnytől a A8X miatt, hogy nehéz lesz utolérni.