Volt már egy hasonló posztunk, ami annyira hasznosnak bizonyult, hogy azóta is vagy ötvenszer nyitottam meg. Kiszámoltam, hogy egy nettó dollár hány bruttó forintot jelent Magyarországon. Tehát az egyesült államokbeli, hivatalosan, a keynote-okon elhangzó árakra ezen láthatjuk, hogy mennyi

  • ÁFA (ez még mindig 27%)
  • árfolyamkockázat (folyamatos a forint gyengülése az utóbbi időben)
  • logisztikai költség
  • Artisjus díj

rakódik rá.

Júniusban rácsodálkoztunk, hogy az Apple az iPadeknél számol a leginkább jófej módon, az iPod touch-nál és az iPhone-nál a legmagasabb a váltószám, 301-et és 349-es értéket is láttunk a táblázatban.

A mostani, frissített árakkal és gépparkkal újra megnéztem, mennyiért válthatjuk a kinti árakat. Ez idő alatt a forint-dollár árfolyam kábé 20 forinttal emelkedett, akkor 220 forint volt egy dollár, most 240. A zöld szín a mostani állapot:

Screen Shot 2014-10-17 at 11.19.00.png

Láthatjuk, hogy az iPhone 5s-nél és az új iMacnél a legszőrősszívűbb az Apple, itt 340 fölé is mehet a váltószám. Az Apple TV ára sehol nem változott az árfolyam ellenére, még mindig 302-n áll a set top box. 99 dollár középárfolyamon 23.700 forint plusz ÁFA az 30.100 forint. A magyar store-ban 29.990-os árat látunk, magyarul már most ráfizetésesnek tűnik az üzlet.

Általában tehát az árfolyam hatására nőtt a rés a dollár és a forint árak között, de sok esetben nem változott. Az átlagos váltószám tehát a fenti csomagra: 329 forint.