A Macworld szervezői bejelentették, hogy jövőre nem lesz Macworld.

A show 1985 óta évente került megrendezésre, 1997 után pedig még nagyobb figyelmet kapott Steve Jobs híressé vált prezentációi miatt. Az első ilyen keynote-on Bill Gates is felszólalt a kivetítőkön, és a Microsoft Office maces verziójáról beszélt. Itt látható a teljes videó, Bill kábé a 31. percnél csatlakozik be.

Miután az Apple 2009-ben kivonult a Macworldről, hogy saját hatáskörben szervezze meg a bemutatóit, az expó iránti érdeklődés érthetően megcsappant. Annak ellenére, hogy az egyre szélesedő termékpalettához, a iPhone-hoz, iPadhez tartozékokat gyártó cégek száma és ötletei is növekedtek, és egyébként mindenki kíváncsi volt, miket mutatnak be az adott évben. De azért annyira nem.

A lépés logikus volt, hiszen a Macworld print magazin is nemrég távozott az élők sorából, miután a szerkesztők nagy része eltávozott/elküldték, nyilván anyagi okokból. A mostani közlemény szerint a 2015-ös foghíj csak egy szünet a Macworld történelmében, de valójában ők sem tudhatják, hogy 2016-ban érdemes lesz-e beindítani már a rakétákat.

macw.jpg