A Debug 47 podcaston beszélt két volt Apple-vezető, milyen volt a cégnek dolgozni (Don Melton, director of internet technologies és Nitin Ganatra, director of iOS Apps).

Röviden: spártai.

Amikor hihetetlen sztorikat hallasz arról, hogy Tim Cook kora reggeltől estig dolgozik, az nem csak valami PR duma, amit azért találtak ki, hogy elhidd, keményen dolgoznak a vezetők. Tényleg azt csinálják. Ezek dilisek. Mindig, állandóan ott vannak - állítja Melton.

timc.jpg

De nem csak az igazgatóknak jelent kihívást a munka, a csapat tagjaitól elvárt, hogy ha éjjel egykor kapnak egy emailt a főnöküktől, azonnal válaszoljanak.

Vasárnap este mindenkinek munkával telik, mert hétfő reggel vezetői meeting, és fel kell készülni. Tök mindegy, hogy a családoddal lennél, vagy megy a kedvenc sorozatod, ott ülsz a telefonod mellett, és ha jön valami, azonnal reagálsz. A beosztottak olyan emailt is kaptak forwardolva, amit Jobs írt nekik hajnali 2:45-kor, és amire azonnal elkezdték keresni a választ a vezetők, osztva lejjebb a feladatokat.

Mindenki tudta például, hogy Scott Forstall szereti nézni a Maffiózókat. Így minden embere tudta, hogy akkor van egy óra nyugi, mert Scott nem fog küldeni egy emailt sem. Olyankor elmehettek nyugodtan fürdeni, beszélgethettek a családjukkal, lehettek emberek.

Eközben Magyarországon (Ustream).