Tényleg.

Minden iPhone-nál van valami ügy, amit a felhasználók észrevesznek a használat első heteiben, és az iPhone 6 Plusszal, tehát az 5,5 colos modellel kapcsolatban ez az, hogy elhajlik. Ha a zsebedben tartod, és úgy ülsz órákig, a twittteres fotók tanulsága szerint a nagy alumínium hátlap, általában a hangerű gombok kivágásai mellett, el-haj-lik. Leszarja az ellenálló üveglapot a kijelző előtt.

bent-iphone6-plus.jpg

Ilyenkor az ember bizonytalan, hogy vajon mégis mekkora erő kell ehhez, vajon milyen nadrágot kell viselni és milyen kemény támlájú széken kell ülni ésatöbbi. Lou az Unbox Therapytől kipróbálta a sajátján, és a videó szerint kézzel elhajlítható a készülék.

Mint ahogy Lou és más szakértők is kiemelik, a dolog nem annyira különös. Egy ilyen vékony, és ekkora felületű alumínium még jó, hogy hajlik. Korábban acél keret és üvegfelületek biztosították, hogy ilyen ne fordulhasson elő, plusz a kisebb méret miatt nem is volt akkora a nyíróerő. Remélem, jól használtam a szót.

Az iPhone 6-ossal kapcsolatban hasonló esetet nem igazán jelentettek, nyilván azt is el lehet hajlítani, csak a mérete miatt nehezebb.

Az Apple egyelőre nem reagált, addig is a Plusra érdemes egy masszívabb tokot tenni, ha nadrágzsebben szeretjük hordani.