Egy Fort Lauderdale-i Apple Store-ban hat alkalmazott dolgozott egy nagyszabású tolvajhálózatnak. Április óta 600 iPhone-t mostak tisztára.

Screen Shot 2014-08-14 at 11.19.23.png

A dolog úgy működött, hogy a tolvajok behozták a lopott iPhone-t, amit az eladók újakra cseréltek. Így kikerülték a tiltást, amit a lopott készülék gazdája aktivált, az érintetlen telefonokat már el lehetett adni könnyedén a feketepiacon. A banda hetedik tagja a Best Buy Mobile-nál dolgozott, ő csak serial numbereket szolgáltatott a másik hatnak a rendőrség elmondása szerint.

Az esetre az Apple jött rá, a regionális kármegelőzései menedzser (merthogy úgy tűnik, ilyen is van) jelentette fel az alkalmazottait, mert a központban rájöttek a turpisságra, amikor visszaküldték nekik a lopott telefonokat az újak helyett.

A banda mindegyik tagja 45 és 75 dollár között kapott minden egyes készülékért, vagyis pár hónap alatt átlag 8,4 millió forintot tehettek zsebre.

A bolti dolgozók egyébként az Apple-nél sincsenek túlfizetve, óránként 12 dollárt kapnak átlagosan, ami nem a legalacsonyabb ezen a területen, de azért nem is kiemelkedő. Főleg ahhoz képest, hogy egy négyzetméter Apple Store több pénzt termel, mint bármilyen másik üzlet. Évi 25 ezer dollárra (5,9 millió forintra) jön ki a fizetésük minden juttatást és egyeben beleszámolva.

Most viszont börtönre számíthatnak, szervezett bűnözés vádjával.

Bulvárhíreinket hallották.