Nem is nagyon törődnénk ezzel a képpel, ha nem lenne nagyon is logikus, amit állít:

macbook.png

A Kínából származó fotó szerint az Apple hamarosan frissíti a 15-ös retinás MacBookokat, erősebb processzort és több memóriát rak a gépekbe. Azért tudom elképzelni az upgrade-et, mert:

1: utoljára tavaly októberben nyúltak hozzá a típushoz
2: 2015 nyara előtt nem érkeznek meg az új Broadwell processzorok

Az Apple tehát vagy változatlan formában árulja a csúcsgépet másfél évig, ami nem túl valószerű, vagy beépíti valamikor a típusba az elérhető leggyorsabb Haswellt. És miért várna ezzel, ha most is megteheti?

A 15-ös verziókban jelenleg a 47 wattot fogyasztó Core i7-esek vannak, a 2 és 2,3 gigahertzes verziót, illetve felárért elvihető a 2,6-os is. A kínai infó szerint ezek helyére kerülnének most be a 2,2-es, 2,5-ös és 2,8-as verziók. Velük aztánel is értünk a plafonig, az Intelnek van még egy 3 és egy 3,1-es mobilcsipje, ezek viszont 57 wattot fogyasztanak, csökkenne tehát velük a gép üzemideje, az érkezésük éppen ezért valószerűtlen. Az viszont jó hír, hogy ezek alapján már az alapgépbe is 16 gigabájt memória kerül az eddigi 8 helyett.

Nem egy nagy fejlesztés, de legalább van némi mozgástér, ami a 13 colos laptopcsaládról nem mondható el: abban 28 wattos Haswellek vannak, és opcióként már jó ideje elérhető ebből a legerősebb, 2,8 gigahertzes verzió. Izmosabb 28 wattos nincs, és a Broadwell érkezéséig nem is lesz.

Hát így.