Biztos azért is érdekel minket annyira a vállalat új főhadiszállása, mert bizonyos értelemben ez lesz Steve Jobs utolsó és legnagyobb műve: kisebb városok szoktak akkorák lenni, mint az elhunyt vezért irányításával megtervezett Apple Campus.

És a munkákkal elég szépen haladnak, egy most készült fotón jól látszik, hogy a területet már defásították, és valóban egészen űrhajószerű az a forma, ami kezd testet ölteni a földtenger közepén.

applecampus21.jpg

És ha megnézitek az előtérben a házakat, akkor elég jó viszonyítási alapunk lesz arról, hogy milyen nagyra fújják a központot. Főleg, hogy azok a házak az előtérben vannak. A felcsúti stadion kutya fasza ehhez képest.

felcsut-02.jpg

Sőt, azt is lehet látni, hogy a belső falak már többé-kevésbé állnak. Ha majd teljesen állni fognak, akkor egy 260 ezer négyzetméteres irodakomplexumot fognak majd közre - a Parlament alapterülete 18 ezer négyzetméter -, amiben lesz egy 2400 férőhelyes garázs és kábé 9 ezer négyzetméternyi edzőterem meg 10 ezer négyzetméternyi előadóterem. Szóval óriási izé épül éppen, ami a maximális energiahatékonyság jegyében száz százalékig megújuló energiaforrásból üzemel majd, és ami köré hétezer fát fognak ültetni.

Mestermű lesz a maga nemében.

Ha szeretnél elsőként értesülni a legfontosabb Apple-hírekről, akkor like-old az ÚJ, LÁZADÓ facebookos oldalunkat, az Almalé és Kungfut. Egyébként közel ugyanekkora buli, ha Twitteren vagy ha rss-en követtek.