Az Appleblog és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Egyesületének közös akciójára egy meglepő megkeresés érkezett. A magyarországi Apple Vezérképviselet, akkori nevén Graphisoft Kereskedelmi Kft. indulásakor és első éveiben együtt dolgozó emberek dobtak össze 50.000 forintot azért, hogy tudjunk belőle vásárolni egy iPhone-t a vakok számára. Ezt írták:

A találkozó résztvevői - megismerve az Appleblog kezdeményezését a látássérültek számára felajánlható iPhone készülékekről - úgy döntöttek, hogy segíteni szeretnének. Mivel olyan készülékünk nem volt, amit oda tudnánk adni, ezért a közösen összeadott pénzadományt szeretnénk átadni a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének.

Aláírás: “A Graphisoft Kereskedelmi Kft. (Apple Vezérképviselet) 1990-1995 között együtt dolgozó kollégái"

Kértem tőlük egy képet is, hiszen egy igazi történelmi hőskorról beszélünk, Magyarországon ez a csapat indította be az almalogó terjedését, ők voltak egyedül kapcsolatban Kaliforniával, eleinte a Hermina, majd a Mexikói útról, egy kis raktárral indulva, jóval a Graphisoft park megalapítása előtt. Itt egy fotó ebből az időből:

Graphisoft 1994.jpg

Nagyon köszönjük a felajánlást!

Titeket pedig arra kérlek, segítsetek jól elkölteni ezt az összeget. Ha valaki közületek eladni készült a telefonját, és 50.000 forintot szívesen kapna érte, írjon nekünk.

Aki a legjobb ajánlatot adja az összegre, annak adjuk a pénzt, cserébe a telefonjáért!

Minél újabb, minél jobb állapotban lévő, minél több tartozékkal vagy kiegészítővel szállítod, annál jobb, hiszen annál többet kap a megajándékozott.

Várjuk tehát az eladó telefonok felajánlását erre a címre. Kérjük, hogy a levélben az alábbiakat adjátok meg:

  • iPhone típusa
  • vásárlás éve
  • háttértár mérete
  • összes tartozék megvan-e? (Ha nem, melyik nincs?)
  • milyen a telefon állapota? (karc, törés, nem működő gomb stb.)
  • kártyafüggő-e? Ha igen, milyen szolgáltatónál?
  • van-e plusz kiegészítő hozzá?
  • át tudod-e adni Budapesten, személyesen?

A kisebb hibák nem jelentenek kizáró tényezőt, hiszen a Speedshop nagylelkű felajánlásából az ajándék iPhone-ok problémáit ingyenesen javítják.

Hajrá! Várjuk a leveleiteket!

update (2014.07.08): köszönjük a felajánlott készülékeket, végül egy tavaly vásárolt iPhone 5-ös nyert