Miután kábé 120 millió dolláros büntetést szabtak ki a Samsungra néhány Apple-szabadalom megszegése miatt, most újabb elmarasztaló döntés született. Ezúttal a bírósági eljárás megsértéséért kell fizetniük.

Samsung.sanctions.062014.png

Volt ugyanis a bizonyítékok között néhány szigorúan bizalmas irat is, amiket a Samsung ügyvédjei ugyan láthattak - és az így szerzett tudásukat felhasználhatták az eljárás során -, de semmilyen körülmények között nem mutathatták meg az ügyfelüknek. Ilyen volt az Apple-Nokia szerződés is, aminek a versenytárshoz eljutása komoly veszteségeket okozhat az érintett feleknek, és amire emiatt ráírták: csak az ügyvédek kezébe.

Aztán úgy alakult, hogy körbement a Samsung vezérkarán is.

Végül saját maguk árulták el a dolgot: a Samsung vezére, Dr. Seungho Ahn egy Nokiával folytatott tárgyalás során árulta el, hogy “tudom ám, miben maradtatok az Apple-lel”, majd idézett pár bizalmas kitételt a szerződésből. Hogy mi volt a célja ezzel, nem tudni, valószínűleg jobb pozícióba akart kerülni a tárgyalóasztalnál, de végül nem segített magán. Az Apple-hez is eljutott a hír, és ők felnyomták a dél-koreaiakat a bíróságon.

Végül kétmilliós kárban egyezett meg a bíró, az Apple és a Nokia, a Samsung ügyvédjei a Quinn Emmanueltől pedig nem tudták meggyőzni őket, hogy hülyeség lenne pénzt kérni tőlük. Megpróbálták azért.

Mint elmondták, a döntés szerintük inkorrekt volt.

A Nokiának 1,145,027.95, az Apple-nek 893,825.77 dollár jár. Ha stílusosban nyomják, adnak majd borravalót is.

Ha szeretnél Facebookon értesülni a posztjainkról és egyéb dolgainkról, akkor az Almalé és Kungfu oldalát lájkold. Egyébként ugyanezt Twitteren vagy rss-sel tehetitek meg.