Úgy tűnik, a Nuance keresi a lehetőségeket egy esetleges eladásra, a Wall Street Journal szerint már előzetes tárgyalásokat is folytattak a Samsunggal.

Ami azért fontos hír, mert a Nuance áll a Siri mögött, pontosabban a beszédfelismerőt és a különféle szótárakat is tőlük szerzi be az Apple. Ha a cég a konkurenciához kerül, az azt jelenti, hogy a cupertinóiaknak új partner kell, ami ebben a szegmensben egyáltalán nem könnyű feladat.

Siri.jpg

A megoldás: licitálniuk kell. Meg kell vásárolniuk a Nuance-t, és ezt a Nuance is nagyon jól tudja. Vagyis kényelmes pozícióban van.

A Nuance piaci értéke 6,1 milliárd dollár, ez kétszer annyi, mint amit az Apple a Beatsért fizetett. De ne feledjük, továbbra is 150 milliárd készpénzből kell kifizetniük, szóval nem kell hitelt felvenni hozzá. Csak tavaly 1,8 milliárd dollár volt a cég forgalma, de ez a bevétel csak részben érkezett az Apple-től: a Nuance ügyfelei között van a Samsung, a HTC , az LG - csak hogy a közvetlen konkurenciát említsük -, a Nintendo, a Panasonic , az Intel és az autógyártók, Audi , BMW, Ford, GM, Toyota.

Szóval az Apple vagy lebeszéli a céget az akvizícióról, vagy ő maga nyúl a pénztárcába. Különben baj van.