Bármilyen!

Az Apple a WWDC-n bemutatta a QuickType funkciót, az iOS ezentúl megpróbálja kitalálni, mit szeretnénk beírni következő szóként. Nem egy egyszerű sorrend- és gyakoriságmátrixról van szó, hanem egy tanulni képes, a felhasználó stílusát és korábbi szóhasználatát figyelembe vevő rendszerről. Azt is tudja, hogy milyen stílust használunk a Mailben és milyen a Messagesben, ennek megfelelően próbálja helyettünk kitalálni a mondandónkat az adott programban.

De ami még ennél is jobb: az Apple - tőle szokatlan módon - nyitott a külső alkalmazások felé, és ezentúl lehet majd külső keyboardokat telepíteni iOS 8 alá.

Ahhoz, hogy megtudjuk, milyenek lesznek ezek, nem kell jóslatokba bocsátkozni, elég, ha beírjuk a Google-ba: “best android keyboards”. Ugyanis az Androidon már hagyománya van a külső fejlesztőktől származó billentyűzeteknek, egy pedig egészen idáig nagy előnyt jelentett a Google operációs rendszerének.

Szóval az alábbi videókon megnézhetjük, mi vár ránk, valószínűleg ők lesznek az elsők, akik berobbannak az App Store-ba, ha eldördül a startpisztoly:

A SwiftKey már meg is erősítette például, hogy gőzerővel dolgoznak az iOS verzión. A gesztusvezérelt billentyűzet közeledik:

Swype

TouchPal X Keyboard, hasonló az előzőekhez, egy kis plusszal:

A Hacker's Keyboard landscape módban egy fullos billentyűzetet dob fel elénk:

Hackers-Keyboard-screenshot.jpg

A Kii Keyboard főleg kopipésztben erős (2:25-től):

Adaptxt Keyboard. Ugyanúgy prediktív szövegbevitel, de tud magyarul is. Ráadásul teljesen testre szabható a kinézete.

Ezeket innen néztem, csemegézzetek még nyugodtan, hamarosan valószínűleg az összes elérhető lesz nekünk is.