Mi mást is ajánlhatnánk nektek ilyen rohadék melegben, mint strandra meg izzadásra való cuccokat. Amik bírják a gyűrődést, és nem ijednek meg a különféle folyadékoktól. Lássuk.

Jabra Active vízálló headset

Ez nem is annyira strandkellék, mint inkább sportoláshoz való cucc, persze mindenhol jól jöhet a vízállóság. A füles különlegessége egy furcsa kialakítású gumigyűrű, ami egyrészt

  • megvédi a hangszórókat a fülkagylóba szivárgó víztől, izzadságtól
  • másrészt kihasználja a fülkagyló mélyedéseit, és úgy kapaszkodik bele a hallójáratokba, hogy hiába izzadsz, hiába rázod magad, nem esik ki onnan

És tényleg, kipróbáltam, nem esik ki. Az Apple saját fülese folyton kijárt a fülemből futás vagy tekerés közben, ez úgy tartotta magát, mint az istennyila. Esőben nem tudtam tesztelni, de az sem árt neki.

P1210590.JPG

P1210592.JPG

Hangminőségben is jó, jócskán rátesz egy lapáttal az Apple iPhone 5-höz adott füleséhez (az EarPod előtti szériához). Teljes hangerőre állítva már torzít, de erre egyébként sem javasolt tekerni a cuccot, mert nagyon hangos.

Két irányító gomb kapott helyet a kábelen, egy hangerőszabályzó (csúszkás, a finomhangolásra nehezebben állítható, de némítani gyorsabban lehet vele), valamint egy mikrofonnal megspékelt funkciógombot. Ezzel a szokásos dolgokat lehet csinálni, felvenni, letenni, play/pause, következő szám két kattintással, gyorstekerés hárommal.

P1210594.JPG

Megrendelhető az Appleblogshopban, 9490 forintért.

DiCAPac WP-i10 vízálló tok

Teljesen jogos igény, hogy miután kiugrunk a vízből, medencéből, egyből ránézhessünk a telefonunkra anélkül, hogy félnénk a rácsöppenő víztől, vagy a szomszéd törülközőre fekvő bálnáról lecsorgó két deci napolajtól.

P1210584.JPG

P1210585.JPG

A DiCAPac tokja pont erre jó, beleteszed a telefont, becsavarod a tetejét, behajtod a dupla tépőzárat, és kész. Be is vethetjük magunkat a vízbe vele, hogy mindenféle ijesztő izét fotózzunk le, ha valakinek ilyenre támad gusztusa. 10 méterig lemerészkedhetünk vele a mélységekbe.

A védőborítással simán lehet használni az érintőképernyőt, kicsit jobban rá kell nyomni az ujjat, hogy a készülék és a védőfelület közé ékelődött levegőt áthidaljuk.

A kamerának bőven van kihagyva hely, mivel a tok univerzális, minden mérethű okostelefonhoz jó lehet. Fent látjátok a tok nélkül, alatta a tokkal készített fotót, nem biztos, hogy meg tudnám mondani, melyik melyik.

ere.JPG

viza.JPG

Nyakba akasztható, nyakpánt jár hozzá.

Nem valami szép, cserébe nagyon jól használható. Ráadásul viszonylag olcsó, 3990 forintért hozzájuthattok az Appleblogshopban. Mi ez azért cserébe, hogy nem kell aggódni a strandon, meg hogy víz alatt is videózhatunk.

DiCAPac WP-T20

Ez ugyanaz, mint az előbbi, csak nagyobban, tabletekhez.

Van még egy ficsöre: nagyon ronda, főleg a kék, ami hozzám került. Ha akartok egy nagy, ronda vízálló tokot a tabletetekhez, akkor mindenképp ezt javaslom.

P1210595.JPG

Vigasztaljon titeket, hogy minden vízálló tok nagy és ronda. Ez sajnos ilyen műfaj.

Megvásárolható nálunk, 7990 forintért.

TDK A360

Tudom, erről már korábban írtam, de mégiscsak ide kívánkozik a TDK vízálló hangfala. Nagyon jól szól, 360 fokban szórja a hangokat, ráadásul Bluetooth-tal csatlakozik a telóhoz vagy tablethez, vagyis az iOS-eszközt nem is kell kivenni a vízálló tokból a használathoz.

q35-water_1.jpg

Ráadásul saját akksiról megy, vagyis nem kell bedugni. Kábé 6 órán keresztül bírja.

Megvásárolható az Appleblogshopban, 72 990 forintért. Nagyon jó cucc egyébként, kár hogy ennyit nem vagyok hajlandó adni érte (tényleg sajnálom, na).

De itt nincs megállás, keresgéljetek még nálunk. A vízálló szó beírására nekem 33 terméket listázott a shop, szóval vannak még tartalékok.