Hirdetőnk a TVGO app készítője, a Magyar Telekom.

Ebben a hónapban jelent meg az App Store kínálatában a TVGO nevű alkalmazás. Ennek segítségével élőben követhetünk 16 csatornát, visszanézhetünk korábbi adásokat, kölcsönözhetünk filmeket, vagy ingyen nézhetünk meg tartalmakat.

Screen Shot 2014-05-30 at 16.36.08.png

Az ötlet remek, hiszen pont egy ilyen megoldás kell ahhoz, hogy a tévé túlélje a következő időszakot: ki kell terjeszteni tabletre, okostelefonra, laptopra, mindenhová. És a készítők pont ezt akarták: ha megvásárolsz, kibérelsz egy tartalmat, utána bármelyik kijelzőn meg tudod majd nézni.

A alkalmazásnak akadnak még kezdeti problémái. Például a legfontosabb, hogy nem lehet az appon keresztül tartalmat kölcsönözni, csak a weboldalról. Ha ott párosítottuk a bankkártyánkat a TVGO-hoz, és rákattintunk a kölcsönzés gombra, a film azonnal megjelenik a telefonon, tableten is, és nézhető az ágyból, kádból vagy akárhonnan. De jobb lenne, ha a vásárlás gomb mindenhol ott lenne, és nem kellene hosszú procedúra alá vetni a fogyasztót.

fotó 1_3.PNG

Screen Shot 2014-05-28 at 17.15.11.png

A kölcsönzés egyébként jó áron van, én tegnap 499 forintért néztem meg a Lourdes című filmet. Persze a választék nem egy iTunes Store, de az Apple által megállapított 4-5 euró helyett a kábé másfél euró barátságos volt. A minőség egyébként nem HD, egy Retina kijelzőn elég gyenge, de azért elmegy:

fotó 5_1.PNG

És azért vannak ingyenesen megnézhető filmek, amik között akadnak nem gyengék is, szinkronizáltan:

fotó_15.PNG

Mivel nem vagyon Telekom TV előfizető, az élő adást nem tudtam nézni, de korábbi műsorokat (sorozatokat, saját készítésű tévéadásokat) vissza tudtam keresni az appból. Ezt is csak akkor láthattam, ha az asztali gépen kikölcsönöztem 24 órára, és kifizettem az ebben az esetben 50 forintra megállapított kölcsönzési díjat.

Erre írta Csaba korábban, hogy ha választékban, egyszerűségben és minőségben rá tudna ígérni valaki a torrentre, akkor talán arra mozdulna a világ. De addig semmiképp, addig csak azok fizetnek, akik nem várják el senkitől az ingyenmunkát, és ezért az elvükért egy kis kényelmetlenséget is vállalnak.

A TVGO még nem az, ami beteljesíti ezt a missziót, de legalább megpróbálja. És biztos, hogy javulni fog a későbbiekben.

Annak ajánlom, aki a tévéműsort szeretné követni a mobilján, tabletjén, és Telekom TV előfizető. Esetleg azoknak, akik átböngésznék a kölcsönözhető filmeket, esetleg az ingyenesen megnézhetőekre hajtanak.

A TVGO app letölthető iPhone-ra és iPadre.