A Weed Firm nevű játékban elültethettük az első tövet, gondoskodhattunk a megfelelő lámpáról, aztán mehetett a terjeszkedés. A végén durva arcokkal kellett üzletelni, később a rendőrök, sztriptíztáncosok és kemény bűnözők is bejön a képbe.

Az Egyesült Államokban a játék az első helyre jutott, aztán hirtelen eltűnt. Az Apple leszedte.

maxresdefault_1.jpg

A fejlesztő Manitoba Games azt állítja, nem értik a dolgot ők sem, szerintük túl sikeres volt a program, ezért kaszálták el. Ami a lehetséges hülye érvek közül messze a legidiótább.

Az App Store-ban vannak egyéb marihuánával foglalkozó programok, a Weed Tycoonban lehet farmokat vásárolni, pot shopokat üzemeltetni. Viszont minden legálisnak látszó kereteken belül zajlik, mint mondjuk Coloradóban (ha már USA). Arra a feltevésre, hogy a probléma a program illegális üzletekről szóló tartalma miatt került szanálásra, a készítőknek már egy fokkal ésszerűbb reakciója volt: az App Store tele van illegális tevékenységről szóló játékkal, hogy mást ne mondjunk, embereket ölhetünk halomra.

Szóval a fű a digitális világban is alapvető ellentmondásokat szül, sokszor érthetetlen helyzeteket hozva.Az Apple megteheti, hogy egyedi döntéseket hozzon, az App Store Review Guidelines 16.1-es pontjában a nem kívánatos alkalmazások eltávolítását ígérik be, különösebb magyarázat nélkül.