Amióta a Mac Pro 2013 októberében megújult, az Apple többé nem pozicionálja szerverfeladatokra. Az Xserve kinyírása után még az álló házas, korábbi modellt is nehezen nyelte le a szakma, de a henger alak tökéletesen alkalmatlanná tette a rackszekrényes tárolásra a gépet. Maradt a Mac mini Server, amivel komplett szervertermeket töltenek meg - hallottunk olyanról, hogy 1200 gépet pakoltak egy térbe -, és rackmount kiegészítők is jöttek a kisméretű géphez.

old-and-new-mac-pro.jpg

kép forrása

De van, akinek a mini teljesítménye nem elég, mégis Apple-vasat szeretne a rackszekrényébe (vagy egy hoszting szolgáltatóra bízza a dolgot)? Semmi gond, csak meg kell találni a módját a rögzítésnek.

A Rackforest szerverbérléssel, -üzemeltetéssel és hosztinggal foglalkozó cég elővette minden barkácstudását, amikor egy Mac Pro érkezett be hozzájuk. Meg kellett oldani, hogy a gép stabil maradjon, és a ventilátorai irányba álljanak: tehát fektetni kellett a gépet, a beszívási oldallal előre, a kifújásival hátrafelé.

Íme a szükséges alapanyagok:

macpro-server-1.jpg

A kritikus rész:

macpro-server-7.jpg

És a végeredmény:

macpro-server-10.jpg

macpro-server-11.jpg

A Rackforest weboldalán részletesen leírják a művelet minden mozzanatát, hogy aki hasonló probléma előtt áll, már ne kelljen magának kitalálni, hogyan lehet Mac Prót rögzíteni a tálcán.