Ezek a legfrissebb pletykák, a tajvani források szerint a kisebb modell már augusztusban kapható lesz, a nagyobb pedig szeptemberben.

És a kisebb modell is nagyobb, mint a 4 colos iPhone 5s.

Nekem ugyan annyira ez nem számít (nem veszek az iPhone 5s-nél nagyobb telefont), de azért különös lesz, ha tényleg nem frissítik a korábban ergonómiai szempontok alapján méretarányaiban tökéletesnek ítélt iPhone-sorozatot. Hamarosan befejezem a Jony Ive könyvet, ezért tudom, hogy hány habszivacs-modellt nyomogathatott Jony, hányféle méretben legyártotta az első iPhone formáját, tutira volt ott 4,7 - 5,5 colig minden. Nem tudom, hogy magának hogyan magyarázza meg ezt Ive, de nekem rosszul esik a dolog, mert a tavalyi szériát kihagytam, nem vettem iPhone 5s-t/5c-t, az idei felhozatalból szerettem volna.

Az új modellek közelségét igazolja az Apple tegnap meghirdetett iPhone-beszámítási akciója is. Az USA-ban legfeljebb 99 dollárért veszik át a használt iPhone 4-est, 199 dollárért az iPhone 4s-t, ha új készüléket vásárolsz. Mondjuk az akció nem új, a kinti kommentelők szerint már régóta ugyanennyit adnak ezekért a használt modellekért Gift Cardban, de mivel most lett meghirdetve, most beszélnek róla az emberek.

Valami ilyesmire számítanak egyébként a mockup-gyártók az elsőként piacra került iPhone6-tokok alapján:

iphone_6_hajek3_5-1024x768.jpg

Bmyvw6dCUAAfv_a.jpg

A hitelesség erősen megkérdőjelezhető a második, kopottas, a kamera körül erősen igénytelen megoldás miatt, de a lekerekített élek szinte minden pletykában ott szerepelnek, úgyhogy erre azért lehet számítani. Egyik olvasónk, Constantin szerint a forma meglehetősen hasonlít a Kínában komolyabb márkának számító Newman K18 telefonjáéra. Erre:

5347-32675-product_page.jpg