A Macrumorson olvastam a pletykát, amire egyébként nem ugranék rá ennyire, ha nem épp egy új MacBook Airt szeretnék vásárolni.

De most azt akarok, így ráugrottam.

Szóval azt rebesgetik, hogy már jövő héten érkezhetnek az új MacBook Air-ek, amit szeretnék is hinni, meg nem is.

A helyzet az, hogy ha lesz is itt jövő héten frissítés, nagyon halvány lesz. Igazából amik szóba jöhetnek a jelenlegi i5-4250U processzorok helyett, azok sem tudnak sokkal többet. Például az i5-4360U jöhet szóba, ami egy kicsit magasabb órajelen ketyeg, és tud olyan technológiákat, mint az Intel vPro (beépített biztonsági megoldások, akár külső támadások ellen), vagy a Trusted Execution Technology. Ezenkívül minden ugyanaz, a méret, a fogyasztás, a grafikus mag. Nagyjából ennyi, nem sok.

macbook_air_1.jpg

És akkor ne is beszéljünk a választható, nagyobbik i7-4650U processzorról, aminek még csak követője sincs az Intel termékpalettában. Szóval ha tényleg lesz frissítés jövő héten, akkor egyetlen dologgal tudnának nagyot gurítani:

alapból 256 gigás flash tárolóval adják a gépeket, a drágábbik modellbe pedig menjen az 512!

Én egy ilyen frissítéssel tökéletesen boldog lennék. Egy kicsit gyorsabb, igazából nem észrevehető, viszont duplázott tárhely.

Első ránézésre azonban egy ilyen frissítésnek nincs sok értelme. Másrészről viszont, ha igazak a pletykák az év második felében érkező, 12 colos Retina MacBook Air modellekről, akkor mégiscsak jó lehet: a júniusban már egy évessé váló modellek kapnak egy ráncfelvarrást, és a MacBook Air család vérveszteség nélkül képes lesz kivárni a mondjuk szeptemberben-októberben érkező új gépeket.

Csak egy ötlet, de így el tudnám képzelni. Vagyis inkább akarom. Nekem mindenképp 256 gigás SSD kell, és nem akarok 65 ezres felárat fizetni érte (az Appleblogshopban 344.900 forint a 128 gigás modell, és 409.900 forint a 256-os jelenleg a 13 colos méretben).