A Weiphone már korábban is posztolt később valósnak bizonyult fotókat új MacBookokról, szóval érdemes odafigyelni rá, amikor azt állítja, hogy jön egy új méretkategória az Apple-nél. Ez egybevág a KGI korábbi jóslatával, mindketten egy hasonló gép premierjére számítanak. Nagyjából ezt tudja majd:

- 12 colos lesz
- retina kijelző
- új dizájn
- Intel processzor
- vékonyabb, mint az Air
- gomb nélküli trackpad
- ventilátor nélküli működés

Sőt, felmerült az is, hogy olcsó lesz. A hardverről semmi hír, és én is nehezen tudnám megtippelni, hogy milyen alkatrészekből tudnák összerakni a fenti gépet, ugyanis kicsit önmagának is ellentmond ez a konfiguráció.

macbook_air_hero_2x.jpg

Azt mondják, hogy vékonyabb, mint az Air és ventilátor sincs benne, amiből következne, hogy kevesebbet is fogyaszt annál, de egyrészt nem lehet sokkal lassabb a retina kijelző miatt, másrészt meg nincs is az Intelnek az Airekben használt Haswelleknél alacsonyabb fogyasztású processzora.

Szóval nem világos, hogy mit raknának bele. Ha csak nem egy Apple A8-ra épülő spéci gép lenne, ami elvileg nem kizárt: korábban megvizsgáltuk, hogy a múltbeli gyorsulási tempó alapján az Apple processzora legkésőbb jövőre beérheti az Intelét, szóval nem kéne jelentős visszaesésre számítani.

De ezt a verziót meg tagadják a források.