Az Apple a mostani, OS X 10.9.3 bétacsomaggal együtt változtatott a tesztelési politikáján. Ettől a verziótól kezdve ugyanis bárki letöltheti a bétaverziójú szoftvert, akinek Apple ID-je van.

Rájöttek, hogy minél több ember nézegeti a szoftvert, és küldi a hibajelzéseket, annál jobb lesz a végeredmény. És annál kevesebb az idegesítő bug a következő verzióban, annál kevesebb csalódott felhasználó a “mikor javítjátok meg már ezt a hibát a jó édes anyátokat?” felkiáltással.

Screen Shot 2014-04-22 at 23.12.55.png

A programra itt lehet jelentkezni. Gondosan el kell természetesen olvasni az OS X Beta Seed and Confidentiality Agreementet, aminek a lényege, hogy nem nyúlkálsz a forráskódban, nem fejtesz vissza semmit, és nem nyújtasz be kártérítést, ha egy béta miatt lehal a géped és soha többé nem nyikkan meg. A bétafrissítések a Mac App Store Updates panelen jelennek majd meg, a rendes update-ekkel együtt, azzal a különbséggel, hogy ezeknek a neve "Pre-release"-szel kezdődik majd.

Nagyon várom, mikor nyílik meg ugyanez a lehetőség ingyenesen az iOS bétákra, most hogy kifizettem az éves fejlesztői díjat. Már be is készítettem erre a megfelelő mémet:

48870419.jpg