toddham_iwatch_all.png

Van ebben logika: a Cowan & Co. elemzője szerint az iWatch ugyanolyan előfizetői rendszerben lesz majd kapható, mint az iPhone. Csak itt nem a mobilcégek fizetik ki helyetted a kezdőárat a havi szolgáltatási díjért cserébe, hanem az életbiztosítók azért, hogy minél egészségesebben élj, és ezért minél kevesebbe kerülj nekik, ahogy telnek-múlnak az évek. Ebben a helyzetben mindenki csak győzne, szóval érdemes megfontolni az elemzést, minden oldalon.

A lényeg: az iWatch szinte biztosan komoly fiziológiai tanácsadóként szolgál majd, főleg, ha készpénznek vesszük ezt a közelmúltban megjelent iOS screenshotot:

healthbook-book.jpg

A kijelző alapján ugyanis az óra információkat gyűjt majd a pulzusunkról, a vérnyomásunkról, a vércukorról, az oxigén szaturációról, a légzésszámról, a folyadékháztartásunkról, szóval sokkal többet tud majd rólunk a háziorvosunknál is. És ez azért nagyon durva, mert ezekkel együtt az iWatch lehet az első olyan készülék a világon, amelyik TÉNYLEG képes lesz javítani az életminőségünkön, amelyik TÉNYLEG alkalmas lehet arra, hogy meghosszabbítsa az életünket. Hiszen az óra veszi majd először észre a hanyatlást, az elváltozást, a kisebb kilengéseket, amik előre jelezhetnek egy komolyabb bajt. Közben meg figyelmeztetni tud a szemléletváltásra, az egészségesebb életmódra, személyre szabottan.

Egy biztosítótársaságnak ennél több nem is kelhet: sokkal jobban szereti azt a beteget, akit nem kell gyógyítani, mint akivel csak a baj van. Szóval logikus lenne egy olyan előfizetéses rendszert bevezetni, amelyikben a biztosító megveszi neked az órát, csak használd rendesen. Ez persze nem vonatkozik Magyarországra, ahol az egyetlen állami biztosító közvetlenül semmilyen módon nem érdekelt a beteg állapotának a javításában, ezért meg sem próbálja őt motiválni az egészségesebb életmódra.