apple-iphone-6-concept.png

Ez egy ilyen pletykás nap. Az első hír szerint rövidesen megkezdik az iPhone 6 gyártását: az üzem a második negyedévben kezdi meg a működést, szóval praktikusan bármelyik pillanatban beindulhatnak a gyártósorok, de az is lehet, hogy csak három hónap múlva kezdődik a tömegtermelés. Sokat nem lehet tudni a telefonról, de az majdnem biztos, hogy jóval nagyobb lesz az eddigieknél és az sem kizárt, hogy rögtön két méretben lehet majd kapni.

5c.jpg

A másik hír szerint az Apple ma megkezdi a 8GB-is iPhone 5c forgalmazását, hogy valamelyest felpörgesse a típus forgalmát. A hírek szerint körülbelül 60 euróval lesz olcsóbb az új modell, ami a mi árainkból kiindulva azt jelenti, hogy 169 ezer forint helyett kábé 150 ezerért tudjátok majd megvenni. Ezzel szépen be is ékelődik a 16 gigabájtos modell és a 115 ezerbe kerülő 8 gigabájtos iPhone 4S közé. De őszintén szólva senkinek sem ajánlanám ezt a telefont, ha használni akarsz egy iPhone-t, még a 16 gigabájt is csak szűkösen elég, el sem tudom képzelni, milyen klausztrofóbiás érzés lehet 8 gigabájtba beleférni.

ipad4.jpg

És: úgy fest, az Apple újraindítja az iPad Airrel kinyírt iPad 4 gyártását, hogy azt tegye be az iPad 2 helyére. El sem tudjuk mondani, mennyire örülünk ennek. Az iPad 2 ugyanis hiába olcsó modell, egyszerűen annyival gyengébb, mint az iPad mini, vagy mint az iPad Air, hogy senkinek sem ajánlanák a megvételét. Az iPad 2 ára 120 ezer forint körül mozog, de mi például nem is áruljuk a shopban, mert annyira rossz választásnak tartjuk. Főleg, hogy az iPad mini retinát már 119, az iPad Airt meg 149 ezer forintért meg tudjátok venni és mindegyik összehasonlíthatatlanul jobb választás. Az iPad 4-es 120 ezerért egy elfogadható alternatíva lesz, bár én továbbra is a két újabb modellt ajánlanám, egyik sem annyival drágább, hogy ne érje meg a különbséget.