Két napja még csak pletyka volt, most már az autógyártó CEO-ja, Elon Musk is megerősítette a Bloombergnek, hogy a közelmúltban hivatalosan is egyeztettek az Apple felvásárlásokért felelős vezetőjével. Azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan miről. Mindenesetre megerősítette, hogy ha bármilyen, felvásárlással kapcsolatos egyeztetések is folytak volna a közelmúltban, azzal kapcsolatban természetesen semmit sem árulhat el, ugyanakkor hozzátette, hogy nagyon kevés az esély arra, hogy bárki megvegye a Teslát. Amikor a riporter megjegyezte, hogy Musk múltbeli nyilatkozatai alapján egy határozott nemet kapott volna a kérdésre, ha nem volnának mozgolódások a háttérben, Must csak terelt. Ugyanakkor elmondta, hogy ha az Apple azzal az ötlettel kopogtatnak az ajtaján, hogy bele akar vágni az elektromosautó-bizniszbe, azt mondaná, hogy ez remek ötlet.

Tesla-Apple.jpg

Szóval nem volt itt egyértelmű cáfolat, de több elemző mégis arra tippel,

hogy az Apple nem az autó-, hanem az akkumulátorgyártásban lesz a Tesla partnere. Musk a napokban jelenti be Gigafactory néven azt a hatalmas akkugyártó üzemet, ami a Teslát és partnereit látja majd el csúcstechnikás telepekkel. Ilyesmire az Apple-nek is szüksége lehet, hogy hosszabb üzemidejű eszközöket tudjon gyártani, és nyilvánvaló célja is, hogy a processzortervezés mellett ezt a komponenst is saját hatáskörbe terelje.

Ezzel együtt csak egy szám: a Facebook most jelentette be, hogy 19 milliárd dollárért megvásárolja a Whatsappot. Ehhez képest egészen életszerűnek tűnik, hogy a jóval nagyobb készpénzállományon ücsörgő Apple 25 milliárdért beszippantja az ingyenes üzenetküldőnél sokkal izgalmasabb terméket gyártó Teslát.