Az elméletet már ismertük, most kipróbálták a gyakorlatban is: a 6 magos, 3,5 gigahertzes Xeon helyére egy nyolcmagos, 3,3 gigahertzest raktak az OWC-nél. Az eredmény:

14.01.03-Mac_Pro_Upgrade.jpg

A biznisz ebben a formában azért nem éri meg, mert ha eleve a drágább csippel rendeled a gépet, 1500 dolláros a felár, míg külön megvásárolva 2000-be kerül a nyolcmagos Xeon. Persze ha sikerül jó áron elpasszolnod a hatmagost, még kijöhetsz nullára, de tekintettel arra, hogy az E5-1650 v2 bolti ára 580 dollár, valószínűleg jobban jársz, ha eleve a nyolcmagossal kéred a gépet.

De nem is ez a lényeg: most még egyszerűbb eleve jobb processzorral rendelni a Mac Prót, de az is tisztán látszik, hogy a rendszerben benne van a fejlesztés lehetősége. Ha most négymagossal rendeled, de két év múlva kiderül, hogy a 12 magossal kellett volna, egyszerűen megveszed és upgrade-eled a tornyot. Vagy ha lesz a jelenlegi csúcsprocesszornál erősebb, ami ugyanezt a csatlakozófelületet használja, és hasonló TDP-vel bír, a teljes ház cseréje nélkül fejleszthetsz.

Ami elég jó hír.

Közben egyébként kiderült, hogy hiánycikk a Mac Pro, ha most megrendeled, elképzelhető, hogy már csak márciusban fog megérkezni, és az Apple is elismerte, hogy a gyártás egyelőre nehezen tud felnőni az igényekhez, de rajta vannak az ügyön, Istenúgyse'.

bbx2bnliiaaiqjj-jpg-large.jpeg