Ahogy arra számítani lehetett, a Corning ügyesen leköveti a trendeket, nemrég bejelentette a 3D-s Gorilla Glass termékcsaládját. Ez azt jelenti, hogy kidolgozták a technológiát, amivel hajlítani tudják az ellenálló erősített üveget a gyártás során. A cég a G-Tech Optoelectronicsszal együttműködve elérték, hogy a teljes megmunkálás egy üzemben történhessen Ázsiában, így a logisztikai nehézségek nagy részét letudták.

corning_gorilla_glass_3_ces_2013_tech2.jpg

A cég a közleményében megemlíti, hogy a tíz legnagyobb okostelefon-gyártó több mint fele gyárt már hajlított üveggel készüléket, és egyre inkább nő az igény a még különlegesebb formákra. Mivel banán alakú telefonokat nem nagyon tudok elképzelni, így azt sejtem, hogy ez egy utalás lehet a hordható eszközökre, többek között az idén robbanó okosóra-piacra.

Az Apple mindenesetre az első iPhone óta használja a Corning termékeit, sőt, az ellenálló anyagból Steve Jobs megrendelése után lett egyáltalán késztermék, miután egymillió darabot kért az akkor még csak prototípusként létező üvegből. Akkor még külön gyártó üzem sem volt erre beállítva, Kentuckyban volt egy más célra használt gyártósoruk.

Tavaly év elején pedig már a harmadik generációs Gorilla Glasst mutatták be a 2013-as CES előtt, idén pedig a 3D lett a menő.