Tegnap hivatalosan is elindult a retinás mini forgalmazása, de ez gyakorlatilag nem sokat jelent: a lapok nem találtak az Egyesült Államokban egyetlen olyan boltot se, ahol kapni lehetett volna a modellt, vagy akárcsak olyat, ahol egy bemutatótermék lett volna. Az online store-ban ugyanakkor már kapható, és elvileg ma-holnap ki is szállítják az első példányokat.

Azért annyi kiderült már, hogy a kis gépben ugyanúgy 1,3 gigahertzen fut az A7-es processzor, mint az iPhone 5s-ben, szemben az iPad Air 1,4 gigahertzével, de ezt aligha fogod észrevenni használat közben. Nem is nagyon értem, hogy miért kellett az Air processzorát nyolc százalékkal feljebb tekerni.

13.11.12-iPad_mini-8.jpg

A kis iPad egyébként minden szempontból felnőtt a nagytestvérhez: a teljesítményugrás ötszörös az előző generációhoz képest, a kijelző képpontszáma négyszeresére nőtt, így már ugyanannyi a pixel, mint az Airen, csak sokkal kisebb helyen: élesebbnek is tűnik a panel az első tesztek szerint.

Mindezek alapján a KGI elemzőcég jelentős bővüléssel számol 2013. utolsó-, és 2014. első negyedévében. A lap az év hátralévő részére 23,127 milliós forgalommal számol, a következő év első negyedében meg 13,3 millióssal.

Ami tök jó hír, csak legalább egy darab jutna már el hozzánk, hogy tesztelhessünk.